XIV SIMPOZIJ “SPORT I ZDRAVLJE”

Univerzitet u Tuzli - XIV Simpozij „Sport i zdravlje“

 

Fakultet za tjelesni odgoj i sport je 02. i 03. 12. 2021. godine organizirao po četrnaesti put Simpozij „Sport i zdravlje“, sa temom „Sportska dijagnostika“. Ove godine organizacija programa bila je u kombiniranom obliku, sa fizičkim prisustvom slušatelja u skladu sa epidemiološkim mjerama, te u on-line obliku.

 

Predavači po pozivu su bili eminentni stručnjaci iz područja naučno istraživačkog rada u sportu i tjelesnom odgoju: prof. dr. Marko Stojanović sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada, prof. dr. Mario Jeličić sa Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu i prof. dr. Tarik Huremović, Fakultet za tjelesni odgoj i sport, voditelj Centra za istraživanje u sportu.

 

Otvaranju su prisustvovali Premijer Tuzlanskog kantona, prof. dr. Kadrija Hodžić kome je dekan Fakulteta prof. dr. Vlatko Šeparović uručio Zahvalnicu za podršku radu Fakulteta, Rektorica Univerziteta prof. dr. Nermina Hadžigrahić, kao i gosti iz regiona.

 

Predavanja profesora Stojanovića bila su usmjerena na dvije slušateljske populacije, „Ekscentrični trening – od rehabilitacije do sportskih performansi“ za sportske trenere i „Fizičko vaspitanje za cjeloživotnu formu“ za pedagoge tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

 

Uspješna realizacije Simpozija je poticaj menadžmentu Fakulteta da krene u pripremu organizacije programa za 2022. godinu u kojoj se obilježava 60 godina edukacije kadrova u fizičkoj kulturi, 20 godina Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i 15 godina održavanja međunarodnog Simpozija „Sport i zdravlje“.

 

XIV Simpozij „Sport i zdravlje“