ODRŽAN PRVI SASTANAK O POKRETANJU ERASMUS STUDENT NETWORK (ESN) NA UNIVERZITETU U TUZLI

Erasmus Student Network (ESN) na Univerzitetu u Tuzli

 

Ured za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Tuzli organizovao je dana 12.11.2022. godine prvi Teambuilding sastanak studenata Univerziteta u Tuzli sa timom Erasmus Student Network Bosnia and Herzegovina (ESN BiH). Sastanak je održan na Tehnološkom fakultetu u INTERBA Laboratoriji – Računarski centar.

 

Sastanak je otvorila prof. dr. sci. Vesna Bratovčić, prorektorica Ureda za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Tuzli, koja je pozvala sve studente da se aktivno uključe u aktivnosti pokretanja ESN na Univerzitetu u Tuzli.

 

Predsjednica ESN BiH, Merima Selimović i potpredsjednica ESN BiH, Emina Balić, su upoznale studente sa historijom Erasmus mreže studenta u Europi i njenim dosadašnjim aktivnostim u BiH. Predstavnice ESN BiH su pojasnile ulogu ESN-a koja pruža podršku internacionalnim studentima u procesima akademske i društvene inkluzije, i djeluje kao poveznica između lokalnih i internacionalnih studenata.

 

Na sastanku je osmišljen akcioni plan rada pokretanja i osnivanje Erasmus Student Networka na Univerzitetu u Tuzli. Također, odabrani su predstavnici iz reda studenata koji će u narednom periodu aktivno učestvovati u realizaciji plana.

 

Ideja Ureda za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Tuzli (IRO UNTZ) je da osnivanjem ESN na Univerzitetu u Tuzli kreiramo jednu veću mrežu studenata koja će imati svoje predstavnike sa svakog fakulteta, svake studijske godine i svakog ciklusa studija, kako bi se stvorio kontinuitet u radu same mreže na Univerzitetu. To je na sastanku i naglasi Mirha Mujkanović, viši stručnik saradnik u IRO UNTZ, motivišući studente da se uključe te pozvala i ostale studente da se prijave i postanu dio ove mreže studenata.

 

Svi zainteresovani studenti koji žele da se uključe u našu mrežu studenata na UNTZ mogu nam poslati kratki email sa imenom, prezimenom i brojem telefona na iro@untz.ba.

 

Za sve dodatne informacije Ured za međuuniverzitetsku saradnju vam stoji na raspolaganju.


Kontakt informacije:

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu
Dr. Tihomila Markovića 1 (Rektorat Univerzitata u Tuzli, kancelarija br. 11 & 8)
E-mail: mirha.mujkanovic@untz.ba
Tel: +387 35 300 526

 

Održan prvi sastanak o pokretanju Erasmus Student Network (ESN) na Univerzitetu u Tuzli