ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA DOKTORA NAUKA UNIVERZITETA U TUZLI

Univerzitet u Tuzli - Svečana promocija doktora nauka, decembar 2022

 

Svečana promocija doktora nauka održana je u četvrtak, 15. decembra 2022. godine, sa početkom u 11,00 sati u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (Ul. Dr. Tihomila Markovića, br.1). Prisutnim gostima i doktorima nauka obratila se Rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr. Nermina Hadžigrahić, Gradonačelnik Grada Tuzle gospodin Zijad Lugavić i Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona gospodin Ahmed Omerović.

 


U ime doktoranata prisutnima se obratila Belkisa Izić i tom prilikom je istakla da svi promovisani doktoranti ne treba sada da stanu, nego da im ovo bude nadahnuće da se još više posvete svojim naučnim disciplinama. Istakla je da je zvanje koje danas primaju i njihova obaveza. Poručila je svima da treba da budemo uporni i dosljedni u svojim istraživanjima i da se trudimo da nauku učinimo dostupnom.

Prisutni su mogli uživati i u izvedbama Armina Smajića učenika Srednje muzičke škole Čestmir Mirko Dušek Tuzla u klasi profesora Elvisa Sivčevića.

 

 

Rektorica Hadžigrahić je zajedno sa dekanima fakulteta Univerziteta u Tuzli promovisala 21 doktora nauka, uz isticanje akademskog doprinosa razvoju lokalne zajednice, te doprinosa budućem razvoju Univerziteta u Tuzli, kao i ukupnom društvenom, ekonomskom i političkom rastu Bosne i Hercegovine, kao zemlje koja se primarno treba osloniti na stručne mlade kadrove.

Na čast doktora nauka promovisani su:

 1. Edina Hadžić
 2. Nedim Hodžić
 3. Alija Mujčinagić
 4. Selma Hadžiabdić Kovčić
 5. Anadel Galamić
 6. Belkisa Izić
 7. Đozić Harun
 8. Emir Halilović
 9. Eldar Tanović
 10. Elvedin Šabanović
 11. Jasmina Pašić
 12. Emin Grbić
 13. Aldin Brajić
 14. Alem Merdić
 15. Dalila Imširpašić
 16. Amra Hamzić
 17. Amir Tursunović
 18. Azra Halilović
 19. Damir Alihodžić
 20. Dalila Halilčević
 21. Maja Konrad Čustović