PODIZANJE ZASTAVE UNIVERZITETA U TUZLI U KAMPUSU UNIVERZITETA

Svečano podizanje zastave Univerziteta u Tuzli - Kampus Univerziteta u Tuzli

 

Tokom 2022. godine provođenjem niza aktivnosti projekat Kampus Univerziteta u Tuzli vraćen je u fokus šire društvene zajednice. Univerzitet u Tuzli je u ovoj godini usvojio ključni planski dokument, Plan razvoja Kampusa, koji je predstavljao osnovu za provođenje aktivnosti koje su slijedile.

 

U koordinaciji sa Zavodom za urbanizam i Službom za prostorno uređenje Grada Tuzle provedena je procedura izrade Regulacionog plana zone Kampusa. Zahvaljujući podršci gradskih službi i Gradskog vijeća usvojen je Nacrt Regulacionog plana.

 

Objavljen je tender za projektovanje idejne dokumentacije za izgradnju prve faze razvoja Kampusa, koja obuhvata 6 fakulteta. U narednoj godini Univerzitet u Tuzli ima jasno definisane planove izrade potrebne projektne dokumentacije za izvođenje sa tendencijom da se krajem 2023. godine uđe u fazu izgradnje.

 

Podizanje zastave Univerziteta u Tuzli u Kampusu Univerziteta

 

Ovim simboličnim činom podizanja zastave Univerzitet u Tuzli započinje novu fazu razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli.

 

Univerzitet u Tuzli se zahvaljuje Gradskoj upravi Grada Tuzle i Vladi Tuzlanskog kantona na podršci projektu Kampusa i poziva širu društvenu zajednicu da zajedničkim snagama realiziramo projekat budućnosti naše djece.

 

 

Svečano podizanje zastave Univerziteta u Tuzli