Centar za sport Univerziteta u Tuzli: Vannastavne sportske aktivnost, takmičenja i druženja

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - CENTAR ZA SPORT

Centar za sport Univerziteta u Tuzli je organizovan sa ciljem da uspostavi nove i unaprijedi već postojeće mehanizme za razvoj svih oblika sportskih aktivnosti studenata i zaposlenika Univerziteta. Temeljna zadaća i vizija Centra je da Univerzitet u Tuzli postane lider u okruženju, temeljen na sportskoj kvaliteti po međunarodnim standardima, postizanju sportskih dostignuća uz poticanje cjeloživotnog bavljenja sportom.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 05.05.2022. god.

 

Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa Univerzitetom u Tuzli pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta.

 

Centar za sport Univerziteta u Tuzli je organizovan sa ciljem da uspostavi nove i unaprijedi već postojeće mehanizme za razvoj svih oblika sportskih aktivnosti studenata i zaposlenika Univerziteta.


Temeljna zadaća i vizija Centra je da Univerzitet u Tuzli postane lider u okruženju, temeljen na sportskoj kvaliteti po međunarodnim standardima, postizanju sportskih dostignuća uz poticanje cjeloživotnog bavljenja sportom.

 

Razgovarali smo sa Alanom Alagićem, sekretarom Centra za sport, koji nam je predstavio rad Centra i kako se priljučiti njihovim aktivnostima.

 

Pogledajte cijeli razgovor:

 

 

 

Aktivnosti Centra za sport realizuju se kroz podorganizacione jedinice Univerzitetskog sportskog društva (UKK Student, Univerzitetskog plesnog kluba, UKUD »Zvonko Cerić« košarkaške, odbojkaške, stolnoteniske, malonogometne i drugih sekcija).

 

Sport je usmjeren na dva bitna segmenta, a to je masovni sportsko – rekreativni sadržaji i kvalitetni takmičarski sport za studente i zaposlenike Univerziteta u Tuzli.

 

Formiranjem sportskih sekcija pri fakultetima imaju za cilj da kroz sportsko – rekreativne sadržaje masovnog karaktera uključi što veći broj studenata koji bi uzeli učešće u ligama i turnirima. Značaj formiranja ovih sekcija i njihovo učešće u ligama i turnirima je i u tome što se one kandidiraju i za odlaske na susrete srodnih fakulteta.

 

Za više informacija o Centru posjetite njihovu web stranicu klikom OVDJE.

 

Izvor:

https://radiokameleon.ba/2022/05/01/centar-za-sport-univerziteta-u-tuzli-vannastavne-sportske-aktivnost-takmicenja-i-druzenja/

 

Vezani članci:

BUDUĆI STUDENTI