Dani otvorenih vrata Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli

 

U cilju promocije Tehnološkog fakulteta i pomoći pri odabiru upisa maturanata na fakultet, dana 29.03.2024. godine na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli održana je manifestacija “Dani otvorenih vrata Tehnološkog fakulteta”.

Manifestacija je počela u 10 sati a učesnike srednjoškolce-maturante i njihove nastavnike riječima dobrodošlice dočekao je dekan Tehnološkog fakulteta prof.dr.sc. Sead Ćatić i prodekanica za nastavu i studentska pitanja dr.sci. Edisa Papraćanin, vanr.prof. Također, maturante su dočekali i nastavnici i saradnici Tehnološkog fakulteta.

Nakon svečanog dočeka i otvaranja manifestacije maturanti su sa asistentima i studentima obišli laboratorije u kojima su imali priliku vidjeti i učestvovati u izvođenju različitih eksperimenata.

Po rasporedu aktivnosti, nakon obilaska laboratorija uslijedila je pauza tokom koje su maturanti imali priliku da porazgovaraju sa predstavnicima firmi o mogućnostima stupendiranja, obavljanja stručne prakse i zapošljavanja nakon završetka nekog od studijskih programa na Tehnološkom fakultetu. Firme koje su se predstavile su: Sisecam Soda Lukavac, GIKIL Lukavac, Lukavac Cement, Solana Tuzla, Corn Flips srebrenik, Inmer Gradačac, Agrofood Konjević Polje, Plamingo Gračanica, TQM d.o.o. Lukavac, Riva doo Tuzla.

Maturanti su nakon pauze pristupili anketiranju i kvizu koji su studenti Tehnološkog fakulteta pripremili za maturante. Tri najuspješnija učesnika kviza su dobili skromne nagrade. Pobjedniku kviza dodijeljen je i indeks. Na kraju manifestacije održana je i pripremna nastava za kvalifikacioni ispit.

Srednje škole koje su učestvovale na manifestaciji su: Gimnazija “Meša Selimović” , Gimnazija “Ismet Mujezinović”, Katolički Školski Centar “Sv.Franjo”, Medicinska škola Tuzla, Mješovita srednja hemijska škola Tuzla, Gimnazija Živinice, SŠC „Vuk Karadžić“ Lopare, Elektrotehnička škola Tuzla.

Zahvaljujemo se na podršci rektorici Univerziteta u Tuzli i Studentskom centru Tuzla.

Također, zahvaljujemo svim učesnicima i pozivamo maturante da nam se ponovo pridruže 26.04. 2024. godine od 10 sati kada će se ponovo održati “Dani otvorenih vrata Tehnološkog fakulteta”.

 

Tim za promociju Tehnološkog fakulteta