Erasmus+ stipendije Anadolu Univerziteta, Turska za osoblje za akademsku 2021/2022.godinu

Ured za međuuniverzitetsku saradnju
u zemlji i inostranstvu
Tuzla, 06.10.2021.godine

 

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za mobilnost osoblja Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2021/2022 na Anadolu Univerzitetu u Turskoj.

Univerzitet u Tuzli ima na raspolaganju 2 (dvije stipendija) i to 1 (jedna) za akademsko osoblje Ekonomskog fakulteta (Poslovna administracija, Ekonomija), Filozofskog fakulteta (Engleski jezik i književnost, Njemački jezik i književnost, Turski jezik i književnost) Pravnog fakulteta i Farmaceutskog fakulteta i 1 (jedna) za administrativno osoblje.

Stipendija za osoblje u trajanju od minimalno 5 radnih dana obuhvata putne troškove u iznosu 275 EUR i dnevnice u iznosu od 140 EUR.

Ukupan broj stipendija: 

  • akademsko osoblje (teaching): jedan (1)
  • administrativno osoblje (training): jedan (1)

Potrebna dokumentacija za osoblje:

 

  1. Prijavni obrazac
  2. Kopija pasoša
  3. CV(https://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae)
  4. Mobility Agreement for Teaching/Training
  5. Izjava o prethodnoj mobilnosti 
  6. Motivaciono pismo
  7. Pozivno pismo (nije obavezno
  8. Potvrda o poznavanju jezika (nije obavezno)
  9. Svrha posjete (zahtjeva Anadolu Univerzitet)

Kontakt osoba sa Pamukkale Univerziteta: Lili Feng (lilifeng@anadolu.edu.tr)

Prijave dostaviti putem e-maila: prijaveiro@untz.ba sa napomenom PRIJAVA ZA ERASMUS +ANADOLU, I također je potrebno popuniti i online prijavu putem linka: https://app.uib.anadolu.edu.tr/en/

Krajnji rok za apliciranje je 26.11.2021.godine.

VAŽNO: Odabir kandidata se vrši u skladu sa Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Univerziteta u Tuzli i Kriterija za odabir kandidata iz reda naučno-nastavnog/umjetničko- nastavnog osoblja i administrativnog osoblja  (Član 24. Pravilnika o međunarodnoj mobilnosti)

Više informacija o načinu prijave i kriterijima možete naći na stranici: http://www.untz.ba/uploads/file/akti/2019-20/Pravilnik_o_medjunarodnoj_mobilnosti_30_07_2020.pdf.

Ured za međuuniverzitetsku saradnju stoji vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.

Kontakt informacije:

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu

Dr. Tihomila Markovića 1 ( Rektorat Univerzitata u Tuzli, kancelarija br. 8)

e-mail: international@untz.ba

international@unitz.ba

tel: +38735 300 526 fax: +38735 300 528

POSEBNA NAPOMENA:

Uzimajući u vidu trenutno stanje u kojem se Bosna i Hercegovina, region i Evropa nalaze, Univerzitet u Tuzli, zajedno sa svojim partnerskim institucijama u Evropi prati zdravstvenu situaciju, kao i restrikcije za putovanja. Raspisani konkursi, odnosno mobilnosti će se moći implementirati SAMO pod uslovom da će mobilnost biti nesmetano obavljena i sigurna po zdravlje kandidata. U slučaju pogoršanja, blagovremeno ćete biti obavješteni o otkazivanju iste. Preporučuje se da se ne poduzimaju ikakve aktivnosti rezerviranja/plaćanja putovanja i smještaja, te regulisanja vize prije nego dobijete dozvolu za to.