Fakultet sa tradicijom preko 60 godina – RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET Tuzla

Univerzitet u Tuzli - Radio Kameleon - Rudarsko-geološko-građevinski fakultet

Rudarsko-geološko-građevinski fakultet u Tuzli osnovan je 1960. godine kao Rudarski fakultet na zahtjev Rudarske privrede BiH. Tokom šest decenija svog postojanja na Fakultetu su se razvijali oni studijski programi za koje je postojao interes privrede i odgovarajuća materijalno-stručna osnova. Razvijanjem novih studijskih programa, Fakultet je postepeno promijenio naziv u Rudarsko-geološko-građevinski fakultet.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 18.04.2022. god.

 

Rudarsko-geološko-građevinski fakultet u Tuzli osnovan je 1960. godine kao Rudarski fakultet na zahtjev Rudarske privrede BiH.

Bio je drugi fakultet koji je otvoren u Tuzli. Tokom šest decenija svog postojanja na Fakultetu su se razvijali oni studijski programi za koje je postojao interes privrede i odgovarajuća materijalno-stručna osnova. Razvijanjem novih studijskih programa, Fakultet je postepeno promijenio naziv u Rudarsko-geološko-građevinski fakultet.

Danas razgovaramo sa profesorom Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta, Zvjezdanom Karadžinom koji nam predstavlja sam fakultet, rad fakulteta i upisnu politiku.

Pogledajte cijeli razgovor:

 

 

 

Sve dodatne informacije o studijskim odsjecima, predmetima koji se izučavaju, nastavnicima koji rade na Fakultetu, kao i testove za prijemne ispite možete pronaći na web stranici Fakulteta. Važno je napomenuti da se prijemni ispit radi samo iz matematike.

 

Izvor:

https://radiokameleon.ba/2022/04/16/fakultet-sa-tradicijom-preko-60-godina-rudarsko-geolosko-gradjevinski-fakultet-tuzla/

 

Vezani članci:

BUDUĆI STUDENTI