Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli na II ciklusu uvodi novi studijski program „Sportski trener“

Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli na II ciklusu uvodi novi studijski program „Sportski trener“

 

Nakon dugogodišnje uspješne relizacije studijskog programa „Sportski trener“ na I ciklusu studija Odsjeka za edukaciju trenera u sportu, Fakultet za tjelesni odgoj i sport, kreiranjem novog master studijskog programa, odgovora na učestale upite zainteresiranih kandidata za nastavak edukacije u oblasti sporta. Studijski program „Sportski trener“ je kompatibilan sa studijskim programima koji se realiziraju na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Fakultetu sporta Univerziteta u Ljubljani, Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport Univerziteta u Banja Luci i drugim visokoobrazovnim ustanovama iz oblasti sporta.


Komisija za licenciranje studijskog programa svoju drugu, završnu, sjednicu je organizirala 28.04. na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, tako da će zainteresirani kandidati imati priliku upisati master studij „Sportski trener“, u akademskoj 2023/24. godini. Licenciranjem studijskog programa omogućava se zainteresiranim kandidatima nastavak obrazovanja sa ciljem stjecanja novih vještina i kompetencija s kojim će se stručnjaci u oblasti sporta spremno suočiti sa sve raznovrsnijim zahtjevima i izazovima u oblasti sporta i fizičke kulture.

 

U prvoj generaciji planiran je upis 20 studenata na studijski program II ciklusa „Sportski trener“. Fakultet za tjelesni odgoj i sport će i u budućim aktivnostima, kao i do sada, slijediti primjere dobre prakse iz okruženja, pratiti zahtjeve i očekivanja zaiteresiranih kandidata za obrazovanje u sportu i fizičkoj kulturi, te studijske programe kontinuirano poboljšavati i modernizirati.

FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT