Fakultet elektrotehnike i Rudarsko-geološko-građevinski fakultet promovirali svoje odsjeke

Četvrti dan UNTZ TALKS-a održan je danas, 08.04.2022. godine na dva fakulteta. Učenici su imali priliku slušati o Fakultetu elektrotehnike i Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu, gdje su za naše buduće studente, pored profesora i studenata, govorili naši uspješni alumnisti ovih fakulteta.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA TUZLA
Tuzla, 08.04.2022. god.

 

Četvrti dan UNTZ TALKS-a održan je danas, 08.04.2022. godine na dva fakulteta.

 

UNTZ TALKS - Fakultet elektrotehnike

 

Fakultet elektrotehnike ugostio je srednjoškolce, danas u svom Amfiteatru. Učesnici sesije bili su: dekanica, prof. dr. Nerdina Mehinović, studentica Jasmina Jurišić i alumnista Admir Kulić.

 

Na samom početku dekanica Mehinović uputila je dobrodošlicu budućim studentima, razgovarajući s njima o studijskim programima i usmjerenjima koje im fakultet pruža, kao i načinima polaganja prijemnog ispita. Studntica Jurišić podijelila je svoja iskustva studiranja motivišući učenike svojim uspjesima koje je postigla još kao student elektrotehnike. Jurišić se pohvalila svojim postignućima ali i vannastavnim aktivnsotima koje ovaj fakultet pruža. Na kraju se učenicima obratio Admir Kulić, uspješni alumnista podijelivši svoja iskustva studiranja na ovom fakultetu ali i iskustva rada nakon završetka studija. Svi naši učesnici motivisali su učenike poručujući im da fakultet nije samo učenje nego i životna škola.

 

Nakon završene sesije učenici su posjetili laboratorije i upoznali se sa segmentom praktičnog rada ovog fakulteta.

 

UNTZ TALKS - Rudarsko-geološko-građevinski fakultet

 

Rudarsko-geološko-građevinski fakultet ugostio je učenike u svojim prostorijama. Govornici ove sesije bili su prof. dr. Zijad Požegić, prodekan za nastavu, koji je govorio o uslovima upisa na ovaj fakultet, dok je prof. dr. Zvjezdan Karadžin predstavljao sve odsjeke na ovom fakultetu te mogućnostima zaposlenja, ali i pomogao studentima da sami sebi odgovore na pitanja: koja su njihova interesovanja kada je u pitanju upis na studij, i šta znači biti inženjer.

 

Nakon njih, student Edin Muratović pričao je o praktičnim stvarima, ali i dao savjete koji će im koristiti za vrijeme studiranja.

 

Posebnu pažnju privukli su uspješni alumnisti: dr. sc. Jasmin Isabegović i Danijel Ružić, dipl.inž.geol, koji su govorili o svojoj putanji uspjeha te studentima dodatno dali motivaciju pri izboru svog budućeg zanimanja. Nakon završene sesije, učenici su posjetili laboratoriju Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta i upoznali se sa praktičnim dijelom nastave na ovom fakultetu.

 

Peti niz sesija održat će se ponedjeljak, 11.04.2022. na Medicinskom fakultetu i Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, a sve dosadašnje sesije moći ćete pratiti u obliku videozapisa na našim društvenim mrežama.

 

Posjetite nas i otkrijte zašto studirati na Univerzitetu u Tuzli.

 

Vezani članci:

Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata 

Budući studenti