FTOS obilježio „Međunarodni dan sporta za razvoj i mir“ i „Svjetski dan zdavlja“

Ministrica Mijatović prilikom posjete Fakultetu za tjelesni odgoj i sport

Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli obilježio 6. April „Međunarodni dan sporta za razvoj i mir“ i 7. April „Svjetski dan zdavlja“ pod motom „Sport i zdravlje“. Ministrica kulture, sporta i mladih Vlade Tuzlanskog kantona, Ivana Mijatović, posjetila je Fakultet za tjelesni odgoj i sport, razgovarala sa dekanom Vlatkom Šeparovićem i članovima užeg menadžmenta, upoznala se sa radom Fakulteta i planovima za budućnost.

-.-.-.-.-

FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT
Tuzla, 07.04.2022. god.

 

Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli obilježio 6. April „Međunarodni dan sporta za razvoj i mir“ i 7. April „Svjetski dan zdavlja“ pod motom „Sport i zdravlje“

 

Ministrica kulture, sporta i mladih Vlade Tuzlanskog kantona, Ivana Mijatović, posjetila je Fakultet za tjelesni odgoj i sport, razgovarala sa dekanom Vlatkom Šeparovićem i članovima užeg menadžmenta, upoznala se sa radom Fakulteta i planovima za budućnost.

 

Ministrica je obišla Fakultet, prisustvovala je dijelu progama povodom obilježavanja Međunarodnog dana sporta, a najvažniji rezultat posjete je prepoznavanje prostora u kojem Ministarstvo i Fakultet mogu zajednički djelovati, a sve sa ciljem jačanja pretpostavki za razvoj sporta od školskog, studentskog do vrhunskog.

 

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 23. augusta 2013. godine proglasila je 6. April Međunarodnim danom sporta za razvoj i mir. Fakultet za tjelesni odgoj i sport se prigodnim programom pridružio obilježavanju ovog datuma. Partneri u realizaciji programa su bili predstavnici UNHCR-a, terenski ured Tuzla i Centra za pružanje usluga u zajednici „Puž“.

 

Fakultet za tjelesni odgoj i sport već dugi niz godina realizira programe povodom 7. Aprila Svjetskog dana zdravlja kojeg je Svjetska zdravstvena organizacija ustanovila 1950. godine. Ovogodišnji moto Svjetske zdravstvene organizacije je: „Gradimo pravedniji i zdraviji svijet“, a Fakultet za tjelesni odgoj i sport podržava obilježavanje sa porukom „Sport i zdravlje“.

 

Iz Programa obilježavanja Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir i Svjetskog dana zdravlja izdvajamo: Prezentacija kriket sporta, utakmica u malom nogometu, tenis, basket i i aerobik program te škola penjanja na umjetnoj stijeni.