Gostovanje profesora Osmanovića u emisiji Zelena panorama FTVBiH

Univerzitet u Tuzli - Gostovanje profesora Osmanovića u emisiji Zelena panorama FTVBiH

Dana 04.02.2022. godine gost u emisiji Zelena panorama Federalne televizije Bosne i Hercegovine bio je dr. sc. Zehrudin Osmanović, redovni profesor Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Bila je to prilika da se javnosti da više informacija o projektu pod nazivom „Istraživanje mogućnosti bioremedijacije površina devastiranih industrijskim otpadom“.

-.-.-.-.-

Ured za NIR
Tel: 035 300 528
e-mail:nir@untz.ba; nir@unitz.ba
Tuzla, 09.02.2022.god.

 

 

Dana 04.02.2022. godine gost u emisiji Zelena panorama Federalne televizije Bosne i Hercegovine bio je dr. sc. Zehrudin Osmanović, redovni profesor Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

 

Bila je to prilika da se javnosti da više informacija o projektu pod nazivom „Istraživanje mogućnosti bioremedijacije površina devastiranih industrijskim otpadom“ koji je realiziran na Univerzitetu u Tuzli, a koji je finansiran od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

 

Rezultati istraživanja na ovom projektu su već dali rezultate, a to je sadnja preko 1000 stabala biljke/drveta Pauloenije elongate na devastiranom industrijskom zemljištu u cilju njegove biremedijacije.

 

Više informacija na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=Ha8b8yLHrsY