Info dan o ERASMUS+ stipendijama za mobilnost studenata

Univerzitet u Tuzli - Info dan o ERASMUS+ stipendijama za mobilnost studenata

 

Dana 25.04.2024. godine Ured za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Tuzli je održao dvije sesije pod nazivom „Info dan o ERASMUS+ stipendijama za mobilnost studenata“.

Studentima prve godine prvog ciklusa studija predstavljen je Erasmus+ program mobilnosti studenata te date su detaljne upute kako doći do više informacija o Erasmus+ stipendijama, šta je potrebno da bi se apliciralo, kako aplicirati za stipendije i zašto je mobilnost tako važna i popularna među studentima.

Studenti su imali priliku pogledati i kratki film na temu mobilnosti pod nazivom „Human of Erasmus“ gdje su imali priliku čuti lična iskustva studenata zemalja Zapadnog Balkana koji su proveli semesar ili dva na mobilnosti na univerzitetima širom Europe.  

Mirha Mujkanović, viši stručni saradnik u Uredu za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, upoznala je studente sa sadržajem „Vodič za mobilnost“ koji imaju na raspolaganju te naglasila da se sve stipendije namjenjene studentima svih fakulteta/ADU Univerziteta u Tuzli mogu pronaći na web stranici Univerziteta na sljedećem linku:

http://untz.ba/saradnja/ured-za-meduuniverzitetsku-saradnju/stipendije/.

 

Ured za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju

 

 

Info dan o ERASMUS+ stipendijama za mobilnost studenata