Informacija o projektu / Poziv za uključenje u projekat „Mladi agenti društvenih promjena“

Ured za međuuniverzitetsku saradnju
u zemlji i inostranstvu
Tuzla, 18.02.2021. god.

 

Udruženje Amica Educa započinje realizaciju trogodišnjeg projekta Mladi agenti društvenih promjena (2021-2023) koji ima za cilj povećati uključenost mladih u društvene promjene fokusirajući se na izazove vezane za mentalno zdravlje mladih, rodnu ravnopravnost i izgradnju nenasilnog okruženja.

Ciljna grupa projekta su mladi od 16 do 30 godina starosti, srednjoškolci, studenti, nezaposleni ili povremeno zaposleni, sa područja grada Tuzle i Tuzlanskog Kantona.

Projekat će obuhvatiti oko 40 mladih ljudi koji će biti osnaženi i educirani u oblasti mentalnog zdravlja mladih, rodne ravnopravnosti i izgradnje nenasilnog društva. Istovremeno, mladi će biti educirani u različitim temama iz oblasti i zagovaranja gdje će mladi dobiti priliku da, koristeći vlastite ideje, inovativnost i kreativnost, na njima blizak način prenesu poruke a koje će uticati na smanjenje stigme vezane za mentalno zdravlje, povećanje rodne ravnopravnost i izgradnju nenasilnog životnog okruženja.

Poziv u cijelosti možete preuzeti na sljedećem linku:
Informacija o projektu / Poziv za uključenje u projekat „Mladi agenti društvenih promjena“

Za informacije o projektu i načinu prijave obratite se na ivona.erdeljac@amicaeduca.ba ili 035/257-366 ili putem facebook stranice Mladi agenti društvenih promjena

Za više informacija o Udruženju Amica Educa posjetite nas u Klosterskoj 13 ili posjetite www.amicaeduca.ba ili facebook/amicaeduca ili instagram/amicaeduca ili youtube/amicaeduca