Izložba „Univerzitet u Tuzli Retroperspektiva“ povodom 46 godina Univerziteta u Tuzli – najava događaja

Izložba „Univerzitet u Tuzli retroperspektiva“ povodom 46 godina Univerziteta u Tuzli 

Povodom obilježavanja 46 godina Univerziteta u Tuzli napravljena je izložba koja bi bila u formi stalne postavke pod nazivom ”Univerzitet u Tuzli Retroperspektiva”, kojom želimo pokazati  historiju Univerziteta  koja je izuzetno bogata i manje poznata široj javnosti. Otvaranje izložbe je 21.12.2022. godine sa početkom u 11.00 sati u prostorijama Rektorata Univerziteta (Filozofski fakultet). Zainteresovani posjetioci izložbu će moći pogledati svakog radnog dana od 08.00 do 16.00 sati u prostorijama Rektorata Univerziteta (II sprat, Filozofskog fakulteta).

-.-.-.-.-

 

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 14.12.2022. god.

 

Univerzitet u Tuzli je vrhunac višestoljetne bogate historije materijalnog i duhovnog napredovanja regiona sjeveroistočne Bosne. Osnivanje univerziteta bio je presudni događaj koji je Tuzlu definitivno uveo u red demografskih, ekonomskih i kulturnih centara Bosne i Hercegovine. Sada već tradicija od 46 godina postojanja krenula je potpisivanjem Sporazuma o udruživanju u Univerzitet  18. novembra 1976. godine u Sarajevu, a svečanost povodom početka rada održana je 18. decembra u Tuzli. Univerzitet u Tuzli danas organizuje i izvodi nastavno-naučni proces na 12 fakulteta i jednoj akademiji.

 

Imajući u vidu sve gore navedeno nastala je ideja da se povodom obilježavanja 46 godina Univerziteta u Tuzli napravi izložba koja bi bila u formi stalne postavke pod nazivom ”Univerzitet u Tuzli Retroperspektiva”, kojom želimo pokazati  historiju Univerziteta  koja je izuzetno bogata i manje poznata široj javnosti.

 

Izložbu organizuje Univerzitet u Tuzli u saradnji sa Arhivom Tuzlanskog kantona.

 

Otvaranje izložbe je 21.12.2022. godine sa početkom u 11.00 sati u prostorijama Rektorata Univerziteta (Filozofski fakultet).
Zainteresovani posjetioci izložbu će moći pogledati svakog radnog dana od 08.00 do 16.00 sati u prostorijama Rektorata Univerziteta (II sprat, Filozofskog fakulteta).