Javni poziv za finansiranje/sufinansiranje naučno-istraživačkih  i istraživačko-razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2024. godini

 

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, raspisalo je Javni poziv za finansiranje/sufinansiranje naučno-istraživačkih  i istraživačko-razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2024. godini.

Tekst Javnog poziva, obrazac i ostale dokumente možete preuzeti na web stranici FMON: http://www.fmon.gov.ba/Obavjest/Pregled/1230 i na web stranici Univerziteta.

Prijave Univerziteta u Tuzli obavljaće se isključivo preko Ureda za NIR, a aplikanti su dužni dostaviti obrasce sa dokumentacijom traženom tekstom Javnog poziva Uredu za NIR putem protokola u 3 primjerka, najkasnije do srijede, 25.09.2024. godine do 12 časova.

Pored obrasca s propratnom dokumentacijom, koju podnose aplikanti, fakulteti/ADU su dužni dostaviti Uredu za NIR Saglasnost NNV/NUV-a kojim se daje saglasnost na prijave projektnih prijedloga tih fakulteta/ADU. Rok za dostavu Saglasnosti NNV/NUV-a je srijeda, 25.09.2024. godine.

 Napominjemo da će, prema propisima Javnog poziva, Ured za NIR svu dokumentaciju dostavljati FMON i u elektronskoj formi, nakon što obrasce potpiše ovlašteno lice Univerziteta.

Više informacija možete dobiti u Uredu za NIR (kancelarija br. 8 Rektorata Univerziteta u Tuzli, putem telefona: 035 300 528 ili e-maila: nir@untz.ba)

 

 

 

URED ZA NIR