Komemoracija za prof.dr. Vladu Madžarevića (1953. – 2021.)

Sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 68. godini života napustio uvaženi dr. sci. Vlado Madžarević, profesor emeritus na UNO «Elektrotehnika i sistemi konverzije energije» Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.  Komemoracija uvaženom profesoru Madžareviću će biti upriličena u petak, 03.09.2021. godine sa početkom u 13,00 sati u velikom amfiteatru Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

-.-.-.-.-

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE
Tuzla, 03.09.2021. god.

 

Poštovani Profesorice i Profesori, kolegice i kolege,
Dragi studenti i prijatelji Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli,

Sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 68. godini života napustio uvaženi dr. sci. Vlado Madžarević, profesor emeritus na UNO «Elektrotehnika i sistemi konverzije energije» Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

Profesor Madžarević dao je nemjerljiv i neizbrisiv doprinos razvoju svoje uže naučne oblasti, Fakulteta elektrotehnike i Univerziteta u Tuzli u cjelini kao i kod brojnih generacija studenta koje je pudučavao. Zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike je stekao 13.07.1976. godine kao prvi diplomirani student Fakulteta elektrothenike u Tuzli na kojem je proveo svoj cijeli radni vijek. Od 2001. do 2005. godine je obnašao funkciju dekana Fakulteta elektrotehnike a odlaskom u zasluženu mirovinu dodjeljeno mu je počasno zvanje profesor emeritus.

Komemoracija uvaženom profesoru Madžareviću će bti upriličena u petak, 03.09.2021. godine sa početkom u 13,00 sati u velikom amfiteatru Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

Tom prilikom, auditorijumu će se obratiti dekan Fakulteta elektrotehnike prof. dr. Nerdina Mehinović te kolege koje su poznavale lik i djelo cijenjenog prof. dr. Vlade Madžarevića.

Knjiga sjećanja na prof. dr. Vladu Madžarevića biti će otvorena u holu Fakulteta elektrotehnike od 03.09. do 10.09.2021. godine.