Ljetna škola IEEE – SPS/EURASIP Summer School on “Data and Graph Driven Learning for Communications and Signal Processing”

Ured za NIR

Tel: 035 300 528

e-mail:nir@untz.ba

Tuzla, 24.06.2022.god.

Ljetna škola IEEE – SPS/EURASIP Summer School on “Data and Graph Driven Learning for Communications and Signal Processing

Banja Luka 05. – 09.09.2022.

IEEE organizuje ljetnu školu pod nazivom SPS/EURASIP Summer School on “Data and Graph Driven Learning for Communications and Signal Processing” koja će se održati u Banja Luci, od 5. do 9. septembra 2022.g.

Ovo je jedinstven i prvi takav događaj u širem regionu koji će okupiti svjetski poznate predavače u oblasti mašinskog učenja i vještačke inteligencije, sa primjenama u IoT mrežama, mobilnim mrežama nove generacije, edge computing rješenjima i dr.

Ova škola posebno je interesantna za studente master i doktorskih studija, kao i sve istraživače u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, jer će učesnici imati priliku da se upoznaju sa najaktuelnijim konceptima u savremenim komunikacionim mrežama, ne samo u okviru teorijskih predavanja, već i eksperimentalnih sesija. 

Više informacija o temama i predavačima dostupno je na linku:

http://www.banjaluka2022school.ba/