Najava gostujućeg predavanja: Insights Into Academic Text Structure: The Research Gap

Predavačica Dr. Natalie Schembri, Institut za lingvistiku i jezičnu tehnologiju, L-Università ta’ Malta održaće predavanje “Insights into academic text structure: The research gap / Uvid u strukturu akademskog teksta: istraživački jaz”, u utorak, 20.09.2022. godine, od 09.30 do 11.30 sati, na Filozofskom fakultetu, kabinet 135.

-.-.-.-.-

Ured za NIR
Tel: 035 300 528
e-mail: nir@untz.ba
Tuzla, 13.09.2022.

 

 

NAJAVA GOSTUJUĆEG PREDAVANJA:

 INSIGHTS INTO ACADEMIC TEXT STRUCTURE: THE RESEARCH GAP

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli

utorak, 20.09.2022.

 

Predavačica: Dr. Natalie Schembri, Institut za lingvistiku i jezičnu tehnologiju, L-Università ta’ Malta

Naziv predavanja: Insights into academic text structure: The research gap/Uvid u strukturu akademskog teksta: istraživački jaz

Datum: 20.09.2022. (utorak), 09.30 – 11.30, Filozofski fakultet, kabinet 135

Sažetak: Predavanje će se fokusirati na strukturalna razmatranja u artikulaciji istraživačkog jaza u istraživačkim člancima i doktorskim tezama. Ispitat će se praktičnosti stvaranja i prevazilaženja istraživačkog jaza na makro i mikro tekstualnom nivou. To će razviti svijest o istraživačkom jazu kao osnovnom obrazloženju različitih struktura akademskog teksta na makro nivoima i kao verbalizaciji njegovih različitih aspekata na određenim mjestima u tekstu na mikro nivoima. Posebna pažnja će se posvetiti artikulaciji ciljeva i istraživačkih pitanja.

Napomena: Predavanje je namijenjeno nastavnom osoblju kao i studentima doktorantima. Radni jezik predavanja je engleski. Učesnici se pozivaju da donesu primjere svojih radova na engleskom jeziku (gotovi ili nedovršeni)