Održan drugi niz sesija UNTZ TALKS-a

Danas je u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ održan drugi dan sesija UNTZ TALKS-a. Univerzitet u Tuzli imao je priliku prisutnim srednjoškolcima predstaviti svoja tri fakulteta i akademiju.

      

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 06.04.2022. god.

 

Danas je u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ održan drugi dan sesija UNTZ TALKS-a.

 

Univerzitet u Tuzli imao je priliku prisutnim srednjoškolcima predstaviti svoja tri fakulteta i akademiju.

 

UNTZ-TALKS-Ekonomski fakultet

 

Svoje prvo predstavljanje imao je Ekonomski fakultet. Učesnici ove sesije bili su: prof. dr. Edina Osmanbegović, student generacije Muhamed Ibrić i uspješna alumnistkinja Lejla Elezović. Sa ove sesije srednjoškolci su dobili odgovore na pitanja zašto i kako studirati na Ekonomskom fakultetu u Tuzli. Svojim iskustvima u karijerama i u toku studiranja učesnici su pokušali prenijeti sve zanumljivosti vezane za ekonomiju, fakultet, upis, uslove zaposlenja ali i mnoge druge pojedinosti.

 

 

Ispred Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta govorili su: prof.dr. Senad Mehmedinović, studentica Lejla Purač i alumnistkinja Lejla Kišić. Naši učesnici su posebnu pažnju posvetili informiranju o načinu rada sa osobama sa invaliditetom ali i svim aspektima satisfakcije koje ovaj fakultet pruža. Uspješna Lejla Kišić podijelila je sa srednjoškolcima svoj put do uspjeha, gdje je poseban fokus stavila na prijateljeske odnose koje je ona, zajedno sa svojim kolegama, dobijala od profesora tokom studiranja. O takvoj atmosferi na fakultetu govorila je i studnetica Lejla Purač koja je fokus stavila na praktične vježbe na fakultetu ali i izvan njega koje joj uveliko pomažu u razumijevanju rada sa ljudima i djecom.

 

 

Akademija dramskih umjetnosti također je uzela učešće u današnjim sesijama. Za srednjoškolce su govorili: prof. dr. Damir Altumbabić, alumnista Adnan Mujkić i studentica Samina Mujkanović. Prof. dr. Damir Altumbabić ponudio je sve potrebne odgovore na upite kako studirati na Akademiji i šta je sve potrebno srpremiti za prijemni ispit. Naš uspješni alumnista govorio je o svojoj putanji uspjeha, ali i šta za njega predstavlja gluma, ova Akademija, i na koji način se putem glume ostvaruje kao ličnost. Naša studentica Samina posebnu je pažnju usmjerila na njenu ljubav prema umjetnosti odnosno glumi, i kako se ona razvija kao glumica tokom svog studiranja.

 

 

Farmaceutski fakultet je zatvorio današnje sesije. Prof. dr. Maida Šljivić Huseinović, mr.sci. Alma Salkić, mr.ph. Aladin Halilović i studentica Šejla Šabić govorili su o ovom fakultetu, svako iz svog domena djelovanja. Naši uspješni alumnisti Salkić i Halilović podijelili su svoja iskustva iz rada u javnom sektoru, mjestima na kojima je moguće zaposlenje nakon završetka studija, dok je prof. dr. Šljivić dala osnovne informacije vezane za upis i način rada fakulteta. Studentica Šabić uspjela je budućim studentima prenijeti dio iskustva tokom studiranja koji broji i uspone i padove što je kako kaže ona svojestveno svima.

 

Sutra (četvrtak) nastavlja se program UNTZ TALKS-a gdje će svoje učešće uzeti Tehnološki i Mašinski fakultet. Sve dosadašnje sesije moći ćete pratiti u obliku videozapisa na našim društvenim mrežama.

 

Posjetite nas i otkrijte zašto studirati na Univerzitetu u Tuzli.

 

Vezani članci:

Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata 

Budući studenti