Održana sjednica Generalne skupštine AARC

Univerzitet u Tuzli - AARC Novi Pazar

Univerzitet u Tuzli je učestvovao na sjednici Naučnog odbora Rektorske konferencije Alpsko-jadranske regije (AARC) koja je održana 20.05.2022. godine na Univerzitetu u Novom Pazaru, Novi Pazar, Srbija, kao i na sjednici Generalne skupštine Rektorske konferencije Alpsko-jadranske regije (AARC) održanoj 21.05.2022. godine u Skadru, Albanija.

-.-.-.-.-

Ured za NIR
Tel: 035 300 528
e-mail:nir@untz.ba; nir@unitz.ba
Tuzla, 31. 05. 2022. god.

 

Univerzitet u Tuzli je učestvovao na sjednici Naučnog odbora Rektorske konferencije Alpsko-jadranske regije (AARC) koja je održana 20.05.2022. godine na Univerzitetu u Novom Pazaru, Novi Pazar, Srbija, kao i na sjednici Generalne skupštine Rektorske konferencije Alpsko-jadranske regije (AARC) održanoj 21.05.2022. godine u Skadru, Albanija. Sjednici Generalne skupštine prisustvovali su rektori i prorektori sa univerziteta Alpsko-jadranskog regiona, a Univerziet u Tuzli predstavljao je prof.dr.sci. Nermin Sarajlić, prorektor za naučno-istraživački rad.

 

Univerzitet u Tuzli - AARC Novi Pazar

 

Rektorsku konferenciju Alpsko-jadranske regije (AARC) čini preko 40 univerziteta (iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Italije, Srbije i Slovenije) iz Alpsko-jadranske regije. Glavni cilj AARC-a je promocija transnacionalnog dijaloga i prekogranične saradnje u područjima univerzitetskog obrazovanja i naučnog istraživanja između visokoškolskih ustanova diljem regije, kao i transdisciplinarne saradnje s različitim partnerima iz oblasti kulture, industrije i umjetnosti. Stalni sekreterijat AARC-a je i servisni centar za članove AARC-a i kontaktna tačka za javnost, a nalazi se na Univerzitetu Alpen-Adria u Klagenfurtu.