Održana Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Tuzli

Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Tuzli, decembar 2023. godine

 

Svečana promocija doktora nauka održana je u četvrtak, 14. decembra 2023. godine, sa početkom u 12,00 sati u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (Ul. Dr. Tihomila Markovića, br.1). Prisutnim gostima i doktorima nauka obratila se Rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr. Nermina Hadžigrahić, Gradonačelnik Grada Tuzle gospodin Zijad Lugavić i Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona gospodin Ahmed Omerović.

U ime doktoranata prisutnima se obratila Mirnesa Baraković Nurikić.

 

 

Rektorica Hadžigrahić je zajedno sa dekanima fakulteta Univerziteta u Tuzli promovisala  26 doktora nauka, uz isticanje akademskog doprinosa razvoju lokalne zajednice, te doprinosa budućem razvoju Univerziteta u Tuzli, kao i ukupnom društvenom, ekonomskom i političkom rastu Bosne i Hercegovine, kao zemlje koja se primarno treba osloniti na stručne mlade kadrove.

 

 

“Ovo je njihov veliki uspjeh ali i uspjeh svih nas odnosno Univerziteta u Tuzli koji obilježava 47 godina rada i postojanja. Oni danas postaju dio naše akademske zajednice i nalaze se na početku jednog novog puta. Sigurna sam da će nova generacija doktora nauka naš Univerzitet učiniti još jačim, boljim i prepoznatljivijim”, kazala je rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr. Nermina Hadžigrahić.

Prisutni su mogli uživati  u izvedbama učenika Srednje muzičke škole Čestmir Mirko Dušek Tuzla.

 

KABINET REKTORA

 

 

Foto: Blicko