Osnivamo svoju UNTZ Erasmus Student Network (ESN)! Studenti, prijavite se!

Ured za međuuniverzitetsku saradnju
u zemlji i inostranstvu
Tuzla, 18.10.2022. godine

 

 

Dragi studentice i studenti,

 

Uz sve obaveze tokom studiranja, nije lako raditi na razvijanju svojih vještina, putovati, i družiti se s prijateljima. Ali, šta kada bismo vam rekli da je sve to moguće u jednoj studentskoj organizaciji, drugačijoj od svih?

 

Erasmus Student Network najveća je evropska studentska organizacija, i predstavlja ključnu volontersku organizaciju u međunarodnom visokom obrazovanju u Evropi, a broji više od 15 hiljada volontera iz 42 zemlje! 

 

Više od 30 godina ESN radi na stvaranju mobilnijeg i fleksibilnijeg obrazovanja podržavajući i razvijajući akademsku razmjenu i pružajući interkulturalno iskustvo i onim studentima koji nemaju mogućnost da provedu period obrazovanja u inostranstvu. ESN pruža podršku internacionalnim studentima u procesima akademske i društvene inkluzije, i djeluje kao poveznica između lokalnih i internacionalnih studenata.

 

Ako želite poboljšati konverzacijske vještine u engleskom i drugim jezicima, razviti interpersonalne i komunikacijske vještine, sklonost timskom radu, organizacijske i vještine rješavanja problema – ESN je prava adresa za vas! Zapamtite – sve to će vas učiniti da budete konkurentniji na tržištu rada. 

 

Kao naši volonteri, imat ćete priliku za neformalno učenje i lični razvoj, sticanje socijalnih i profesionalnih poznanstva u Bosni i Hercegovini i izvan nje, rad na osmišljavanju i organizaciji događaja i projekata, i putovanja na seminare i treninge širom Evrope (ali i svijeta)! 

 

I za kraj, ESN će vam pomoći da shvatite da svojim radom upravo VI MOŽETE doprinijeti unapređenju društva i podsticanju pozitivnih društvenih promjena.

 

Zato, prijavite se da budete  volonter i dio Erasmus Student Network porodice!

 

ROK ZA PRIJAVU JE 08.11.2022. GODINE

 

Prijaviti se možete putem sljedećeg linka: https://forms.gle/ga2e3MYjfVB9crd17

 

NAJAVA: U četvrtak, 03.11.2022. godine u 20:30 svi zainteresovani mogu putem Google Meet linka prisustvovati “Prezentaciji/Pitanja i odgovori o ESN-u” koju će održati mlada Predsjednica ESN BiH, Merima Selimović. Link za Google Meet:  meet.google.com/nqw-gkhu-exi.

 

U subotu, 12.11.2022. godine od 11:00 do 14:00 za sve prijavljene volontere i studente UNTZ biće organizovan Teambuilding sastanak sa ESN BiH timom na kojem ćete svi zajedno osmisliti akcioni plan rada ESN UNTZ. Teambuilding će se održati na Tehnološkom fakultetu u INTERBA Laboratoriji – Računarski centar.

 

Kontakt ESN BiH: bih-admin@esn.org

 

 

 

 

Za sve dodatne informacije Ured za međuuniverzitetsku saradnju vam stoji na raspolaganju.

Kontakt informacije:

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu
Dr. Tihomila Markovića 1 (Rektorat Univerzitata u Tuzli, kancelarija br. 11 & 8)
E-mail: mirha.mujkanovic@untz.ba
Tel: +387 35 300 526