Otkrijte razloge zašto da upišete AKADEMIJU DRAMSKIH UMJETNOSTI

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - AKADEMIJA DRAMSKIH UMJETNOSTI

Zanima Vas pozorište, radio ili film? Upišite Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli. Prodekan za umjetničko – istraživački rad – Mr. sci. Damir Altumbabić, vanr. prof. bio je gost nove epizode serijala kroz koji Radio Kameleon predstavlja Univerzitet u Tuzli.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 27.04.2022. god.

 

Zanima Vas pozorište, radio ili film? Upišite Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli.

 

Studentski upisni rokovi su pred nama, a mladi ljudi treba da donesu jednu od životnih odluka i ujedno će to biti i njihova potencijalna, buduća, radna karijera. Kako bi im pomogli u lakšem donošenju odluka Radio Kameleon zajedno sa Univerzitetom u Tuzli danas predstavlja Akademiju dramskih umjetnosti.

 

Akademija dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli je osnovana 1998. godine i jedina je visokoškolska umjetnička institucija Univerziteta koja educira i dovodi do diploma studente prvog i drugog ciklusa studija.

 

Upis na studijske programe vrši se tako da se svake godine naizmjenično prima po jedna klasa glume odnosno klasa produkcije. Ove godine prvu godinu studija upisuju budući producenti. Neki od najboljih bh. glumaca, glumica, producenata i producentica su izašli upravo sa ove Akademije.

 

O načinu rada ovog studijskog programa, te detaljima prijemnog ispita razgovarali smo sa prodekanom za umjetničko – istraživački rad na Akademiji dramskih umjetnosti, Damirom Altumbabićem.

 

Pogledajte cijeli razgovor:

 

 

 

Umjetničko-nastavni i naučno-nastavni proces na Akademiji dramskih umjetnosti podrazumijeva interaktivni princip razmjene stručnih, umjetničkih, pedagoških i nastavno-naučnih metoda mentorske poduke u manjim grupama studenata odnosno klasama.

 

Prijemni ispit sastoji se iz dva dijela: prvi eliminatorni dio, gdje kandidati i kandidatkinje trebaju da pripreme dva monologa i recitaciju po vlastitom izboru. Svake godine prije prijemnog ispita se održavaju pripreme za prijemni ispit – svi koji su zainteresovani mogu doći na Akademiju na konsultacije. Nakon uspješno položenog eliminatornog dijela, kandidat/kinja ulazi u uži izbor, gdje sa njima rade profesori stručno-umjetničkih predmeta kao što su: gluma, scenski govor, tehnika glasa itd.

 

Univerzitet u Tuzli - Akademija dramskih umjetnosti


Svi zainteresovani više informacija mogu pronaći na web stranici Akademije, ili ih posjetiti na adresi ZAVNOBiH-a 2, Tuzla ili mogu zvati na broj telefona 035/278-535.

 

Također, svi zainteresovani koje zanima umjetnost, produkcija, produciranje raznih umjetničkih projekata kao što su teatarski, filmski, radio, muzički i ostali projekti, mogu posjetiti Akademiju dramskih umjetnosti.

 

Izvor:

https://radiokameleon.ba/2022/04/26/zanima-vas-pozoriste-radio-ili-film-upisite-akademiju-dramskih-umjetnosti-u-tuzli/

 

Vezani članci:

BUDUĆI STUDENTI