Otkrijte razloge zašto da upišete FARMACEUTSKI FAKULTET u Tuzli

Univerzitet u Tuzli - Farmaceutski fakultet

Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa UNTZ pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta. Razgovarali smo sa prof. dr Nahida Srabović, proodekan za nastavu i studentska pitanja.
-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 25.03.2022. god.

 

Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa UNTZ pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta.

Razgovarali smo sa prof. dr Nahida Srabović, proodekan za nastavu i studentska pitanja.

Farmaceutski fakultet počeo je sa radom akademski 2004/2005.godine i jedna je od najmlađih organizacionih jedinica tuzlanskog Univerziteta.

Osnove djelatnosti Farmaceutskog fakulteta su naučno nastavna, naučno istraživačka i stručna djelatnost. Sve ove vrste djelatnosti odvijaju se kroz integrirani I i II ciklus studija i III ciklus studija. I i II ciklus traju ukupno deset semestara odnosno pet godina, dok treći ciklus traje šest semestara tj. tri godine. Svršeni diplomanti Farmaceutskog fakulteta stiču odgovarajuća znanja koje im omogućava zapošljavanje u različitim poljima farmacije i kliničke medicinske biohemije.

Pogledajte cijeli razogvor sa prof. dr. Nahidom Srabović:

 

 

 

Po završetku studija stiče se stručni naziv Magistar Farmacije. Studij Farmacije je interdisciplinaran. Na njemu se stiču znanja prirodnih, temeljnih, biomedicinskih ali i stručnih farmaceutskih predmeta. U desetom semestru uz obaveznu praksu priprema se diplomski rad čijom odbranom se završava studij na Farmaceutskom fakultetu.

Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli jedini je, od svih Farmaceutskih fakulteta u Bosni i Hercegovini, član Evropske asocijacije Farmaceutskih fakulteta. To fakultetu daje mogućnost komunikacije i uključivanja u zajedničke projekte sa ostalim Farmaceutskim fakultetima regiona, Evrope, ali i cijelog svijeta.

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj web stranici fakulteta, kao i na njihovoj Facebook stranici.

 

Izvor: https://radiokameleon.ba/2022/03/25/otkrijte-razloge-zasto-da-upisete-farmaceutski-fakultet-u-tuzli/

 

Vezani članci:

BUDUĆI STUDENTI