Peti dan LJUT-a uspješno završen

U srijedu, 06.07.2022., održan je peti dan Ljetnog Univerziteta u Tuzli. Održane su brojne zanimljive aktivnosti, a posjetiocima nije falilo ni zabave. Motivaciona tribina “Ići ili ostati” održana je na Ekonomskom fakultetu. Učesnici su imali priliku slušati predavanja u okviru Škole fizike na Prirodno-matematičkom fakultetu. Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport održan je „Inclusive sport -Ronjenje osoba sa invaliditetom“. Bila je zanimljiva i „Inkluzivna kafa“ koja je održana u kafiću „Zmajevo srce“.  Na kraju svih raznovrnih aktivnosti, učesnici LJUT-a i svi gosti imali su priliku da se malo zabave i nauče nešto novo, održan je Latino party i plesne radionice Karibskih plesova.

-.-.-.-.-

Ured za međuuniverzitetsku saradnju
Tuzla, 07.07.2022. god.

 

U srijedu, 6.7.2022., održan je peti dan Ljetnog Univerziteta u Tuzli. Održane su brojne zanimljive aktivnosti, a posjetiocima nije falilo ni zabave.

 

 

Na Ekonomskom fakultetu održana je motivaciona tribina “Ići ili ostati”, koju su vodili: Adnan Mujkić, Robert Martić i Mirela Omerović. Također, na Ekonomskom fakultetu govorile su: Bahrija Umihanić, Selma Smajlović, Mirela Omerović, Mersiha Mulabdić i Džana Čaušević na temu “Poduzetništvo – pokretanje novog biznisa ili nešto mnogo više”.

 

 

Tzv. Škola fizike održana je od 9 do 16.30 sati, gdje su učesnici imali priliku slušati predavanja koja su za njih pripremili profesori i studneti Odsijeka „Fizika“ sa Prirodno-matematičkog fakulteta, i Društvo fizičara TK.

 

 

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, Senad Mehmedinović i Zlatan Aganović držali su „Inclusive sport -Ronjenje osoba sa invaliditetom“.

 

Bila je zanimljiva i „Inkluzivna kafa“ koja je održana u kafiću „Zmajevo srce“.

 

 

Na kraju svih raznovrnih aktivnosti, učesnici LJUT-a i svi gosti imali su priliku da se malo zabave i nauče nešto novo. Naime, održan je Latino party, ali i plesne radionice Karibskih plesova, koje su vodili Semir Šerić i Alan Alagić.

 

 

 

Fotografije sa oovih aktivnosti možete pogledati na:

https://unastoriastudio.smugmug.com/LJUT-FOTOGRAFIJE/FOTOGRAFIJE/LjuTpeti-danmediji

https://unastoriastudio.smugmug.com/LJUT-FOTOGRAFIJE/FOTOGRAFIJE/LjuT-PETI-DAN-

 

Vezani članci:

27. Ljetni univerzitet u Tuzli

LJUT 2022

 

Peti dan Ljetnog univerziteta uspješno završen
Plesne radionice i Latino party