Planirajte datume: Međunarodni online podij 22. i 23. juni 2021.

Istraživanje ideja za profesionalno upravljanje odabranim socijalnim problemima i izazovima u Bosni i Hercegovini i Švicarskoj

 

 

Trenutna pandemija otkrila je slabosti u rješavanju socijalnih problema i izazova u Švicarskoj i Bosni i Hercegovini. Te su slabosti posebno očite tamo gdje se važne socijalne usluge više ne mogu pružati ili se mogu pružiti samo u ograničenoj mjeri tako se položaj ljudi koji ovise o pomoći osjetno pogoršava. Ovo je izazovna situacija kako za profesionalce, tako i za one koji traže pomoć. Istodobno, iz svijesti javnosti nestala su hitna socijalna pitanja poput izbjeglištva i trauma. U vrijeme krize, usluge profesionalne podrške postaju sve važnije. Mogućnost odgovora i koncepcija usluga u osnovi ovise o postojećim kontekstualnim uvjetima i neophodnoj pažnji i osjetljivosti na potrebu za podrškom.

 

Međunarodni online podij bavi se odabranim temama i nudi priliku za raspravu o profesionalnim mogućnostima i iskustvima koja mogu doprinijeti održavanju i promicanju sposobnosti profesionalaca da djeluju u izazovnim okolnostima. Prvog dana usredotočit ćemo se na važnost (samo) refleksije u profesionalnoj socijalnoj pedagogiji i socijalnom radu i pružiti uvid u metodu intervizije. Drugog dana razgovarat ćemo o potrebi i mogućim načinima podrške ranjivim ljudima koji su u izbjeglištvu i koji su doživjeli traumu, kao i o utjecaju traume na odgovor profesionalaca na izbjegličku krizu.

 

Glavne teme su područja interesa bosansko-švicarske grupe, uključujući praktičare, studente i predavače koji su zajedno pripremili međunarodni online podij, kako bi promovirali inter i transdisciplinarnu suradnju, kao i prekogranično učenje i razvoj.

 

Kada   22. juna 2021. od 9 do 17 sati i 23. juna 2021. od 9 do 16.30

Gdje  Online (bez kotizacije)

Registracija Molimo pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, institucija, funkcija, kontakt) do 12. juna  na lejlamar@gmail.com i prijaveiro@untz.ba. Daljnje upute i link za sudjelovanje slijedit će nakon registracije.