Posjeta delegacije Univerziteta Macerata Univerzitetu u Tuzli

 

U nedelju 25.08.2024. godine Univerzitet u Tuzli posjetila je delegacija iz Italije koju su činili nastavnici i studenti sa Univerziteta Macerata i Roberta Biagiarelli, poznata italijanska dokumentaristica, pozorišna dizajnerica i autorica.

Na Univerzitetu u Tuzli su ih dočekali prof.dr. Vesna Bratovčić, prorektorica za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, Edin Duraković, ministar privrede Tuzlanskog kantona prof.dr. Nihada Delibegović Džanić, dekanica Filozofskog fakulteta, prof.dr. Jasmina Alihodžić, prodekanica za NIR Pravnog fakulteta, prof.dr. Ervina Ibrahimović, prodekanica za nastavu Pravnog fakulteta, doc.dr. Izet Hadžić i Admir Selesković, pomoćnik generalnog sekretara.

Ovaj posjet je bio prilika za uspostavljanje saradnje s Univerzitetom Macerata, posebno na polju razmjene studenata, i akademskog i administrativnog osoblja.

Važno je istaći da je naša gošća, Roberta Biagiarelli, istinska prijateljica Bosne i Hercegovine. Autorica je pozorišnih komada, dokumentarnih filmova i knjiga, kao i monodrame ,,A kao Srebrenica” u kojoj rekonstruiše historiju genocida počinjenog u julu 1995. godine..

 

Ured za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju