Potpisan Zajednički plan provedbe između Univerziteta u Tuzli i USAID Turizam

U Sarajevu 20.10.2021. godine potpisan je Zajednički plan provedbe između Univerziteta u Tuzli i USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini. Ovim Zajedničkim planom provedbe utvrdila su se područja saradnje, uz podršku organizacije Solimar International u okviru pripreme programa visokoškolskih ustanova iz oblasti turizma za certifikaciju po TedQual modelu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO).

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 01.11.2021. god

 

U Sarajevu 20.10.2021. godine potpisan je Zajednički plan provedbe između Univerziteta u Tuzli i USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

 

Ovim Zajedničkim planom provedbe utvrdila su se područja saradnje, uz podršku organizacije Solimar International u okviru pripreme programa visokoškolskih ustanova iz oblasti turizma za certifikaciju po TedQual modelu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO).

 

Ciljevi USAID –ovog projekta je da se poboljša kvalitet obrazovnih programa u turizmu u skladu sa standardima TedQuala i poveća konkuretna prednost Bosne i Hercegovine poboljšanjem kvaliteta radne snage u industriji turizma kroz stručno obrazovanje, odnosno usavršavanje.

 

USAID Turizam će Univerzitetu u Tuzli pružiti tehničku podršku za pregled uvjeta za akreditaciju, postojeće i raspoložive dokumentacije za dodiplomske i postdiplomske programe i utvrđivanje najboljeg scenarija za dobijanje cerifikata TedQua Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za razmatrane programe.

 

Potpisan Zajednički plan provedbe između Univerziteta u Tuzli i USAID Turizam