Poziv na događaj PANEL DISKUSIJA „Ispitivanje relevantnosti studijskih programa spram potreba tržišta rada – rezultati tracer studije za Univerzitet u Tuzli”

LJUT 2024 - Poziv na panel diskusiju "Tracer studije"

 

U okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2024, zadovoljstvo nam je pozvati vas na panel diskusiju „Ispitivanje relevantnosti studijskih programa spram potreba tržišta rada – rezultati tracer studije za Univerzitet u Tuzli”.

Tracer studijama se prikupljaju i relevantne informacije o znanjima, mišljenjima, iskustvima i stavovima diplomiranih studenata i na taj način doprinese unaprijeđenju sistema visokog obrazovanja i tržišta rada. Svrha ove studije je da pruži podršku unaprijeđenja programa visokog obrazovanja prikupljajući podatke i pouzdane informacije od studenata koji su te programe završili. Na panelu će se govoriti u značaju provođenja tracer studija za unapređenje kvaliteta studija i mogućnostima uvođenja sistemskog praćenja relevantnosti studijskih programa spram potreba tržišta rada, a također će biti prezentovani i rezultati prve provedene studije na Univerzitetu u Tuzli.

U panelu će učestvovati:

  • Prof. dr. Damir Zenunović, Prorektor sa osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Univerziteta u Tuzli,
  • Prof. dr. Meldina Kokorović Jukan, Dekanica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli,
  • Dr. sci. Nermin Oruč, Tehnički direktor Centra za razvojne evaluacije i društvena istraživanja – CREDI i
  • Ilma Kurtović, koordinatorica za Tracer studije, Centra za razvojne evaluacije i društvena istraživanja – CREDI,

dok će panelom moderirati Prof. dr. Amra Gadžo, Predsjednica Odbora za upravljanje kvalitetom Univerziteta u Tuzli.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju panelu koji će biti održan u srijedu, 26.06.2024. godine sa početkom u 11,00 sati u sali 55 na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Registraciju za događaj možete izvršiti na: https://forms.gle/KhPCKBgLZswiqp5U7a