Poziv na međunarodni online webinar “Innovation and Entrepreneurship”

Ured za međuuniverzitetsku saradnju
u zemlji i inostranstvu
Tuzla, 08.10.2021. god.

 

Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael, izraelska agencija za međunarodni razvoj MASHAV i ambasada Izraela za BiH sa sjedištem u Tirani Vas pozivaju na međunarodni webinar “Innovation and Entrepreneurship”.

Webinar će se održati putem Zoom platforme od 15. do 29. novembra 2021. godine i uključivaće 5 online sastanaka u terminu 16:00 do 20:00 CET.

i to:

15.11.21
18.11.21
22.11.21
25.11.21
29.11.21

 

Više o webinaru:
Sa populacijom od oko 8 miliona, Izrael ima preko 6.000 start-upova, a godišnje se pokrene novih 1.000. Izrael se u svakom pogledu smatra „Startup nacijom“. Ovaj webinar će se baviti pitanjem inovacija za startupe i izložiti sudionike jedinstvenosti izraelskog poduzetničkog ekosistema, koji ima preko 100 akceleratora. Izrael kao lider u svijetu poduzetništva, kombinira inovacije s tehnologijom, obrazovanjem, akademskom zajednicom i obuhvata različite populacije: muškarce, žene, mlade, djecu, manjinske grupe i mnogo drugih. Naziva “start up nation” u sebi sadrži mnoge faktore: vladine politike, preduzetnički duh, kulturu različitosti i obrazovanu preduzetničku zajednicu.


Ciljevi:
Cilj je stvoriti online program praktične obuke iz područja tehnološkog poduzetništva, koji će široj međunarodnoj publici poslužiti kao ulazna vrata u svijet poduzetništva s naglaskom na poduzetničke lidere, poduzetnike na početku karijere i sve one koji teže da budu preduzetnici. Program će imati asinhrone i sinhrone dijelove, a časovi se mogu pregledati u bilo koje doba dana.

 

Moduli obuke:

Uvod u poduzetništvo, formuliranje ideja i smjernice za izgradnju tima

  • Patenti, pravni i finansijski aspekti
  • Modeli startupa
  • Pitch i Soft Skills, prikupljanje kapitala i rješavanje neuspjeha
  •  Pokretanje biznisa – marketinške i upravljačke vještine

 

Kome je webinar namijenjen:
Program je podjednako namijenjen ženama i muškarcima, fokusiran je uglavnom na poduzetnike i start-up početnike. Posebna pažnja će se posvetiti sistemima podrške privatnog sektora za preduzetnike i nevladine organizacije koji se bave podrškom malim preduzećima i razvojem preduzetnika u svojim zajednicama. Kandidati trebaju imati akademsku diplomu iz srodnih disciplina i imati najmanje tri godine radnog iskustva u srodnim oblastima. Potrebno je odlično poznavanje engleskog jezika.


Dodatni detalji i prijava:
Učesnicima će trebati pristup svim alatima potrebnim za webinar (računar, kamera, mikrofon, zvučnici i stabilna internetska veza).
Ambasada može preporučiti 5 kandidata iz BiH.

Prijave se vrše putem formulara koji je potrebno ispuniti na engleskom jeziku i poslati najkasnije
do 17. oktobra 2021. na: enci001@gmail.com


Više o webinaru možete pronaći u brošuri u prilogu.