Poziv za dostavu radova za konferenciju pod nazivom “Internationalization in Higher Education: Navigating Global Challenges and Opportunities” (IHECON24)

 

Pozivamo vas za dostavu radovu na međunarodnu konferenciju pod nazivom “Internationalization in Higher Education: Navigating Global Challenges and Opportunities” (IHECON24), koja će se održati od 25. do 27. oktobra 2024. godine u Samsunu, Turska. Konferencija je organizovana je pod pokroviteljstvom 26 univerziteta iz 19 zemalja te u saradnji s uglednim turskim institucijama poput Yunus Emre Instituta, Predsjedništva za Turke izvan Turske i srodne zajednice (YTB), Zajednice mediteranskih sveučilišta (CMU) i Instituta za istraživanje Euroazije.

 

 

Univerzitet u Tuzli je su-organizator konferencije, i dio izvršnog odbora konferencije.

O konferenciji: Konferencija IHECON24 okuplja naučnike, istraživače i stručnjake iz područja visokog obrazovanja širom svijeta kako bi zajedno razmotrili izazove i prilike povezane sa internacionalizacijom visokog obrazovanja. U fokusu su naučna evaluacija te rasprava o najnovijim iskustvima i strategijama u ovom ključnom području.

Važne informacije:

  • Datum održavanja: – 27. oktobra 2024.godine
  • Mjesto:Samsun, Turska
  • Jezik konferencije:Engleski
  • Način sudjelovanja: lično ili online

Pozivamo sve zainteresirane akademike i istraživače da sudjeluju u raspravama te doprinesu globalnoj diskusiji o internacionalizaciji visokog obrazovanja.

Za više informacija, posjetite našu službenu web stranicu konferencije: https://ihecon.omu.edu.tr/

Za sva pitanja, kontaktirajte putem e-pošte na: ihecon@omu.edu.tr

Radovi konferencije i knjiga sažetaka pripremaju se prema kriterijima Web of Science (WoS) za prijavu. Odabrani radovi bit će razmatrani za pretvaranje u članke za objavljivanje u posebnim izdanjima časopisa indeksiranih u WoS-u.

ROK ZA DOSTAVU RADOVA: 20.08.2024. godine

 

Ured za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju