Poziv za prijavu: BOLD Winter Hub “Mladi su (ZA) rešenje”

 

Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji (u daljem tekstu: EPuS), uz podršku Ambasade SAD u Beogradu, organizuje sedmodnevni program edukacije mladih za građanski aktivizam BOLD Winter Hub – “Mladi su (ZA) rešenje” u Novom Pazaru od 11. do 17. marta 2024. godine.

Program je namenjen mladima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koji imaju ideju za rešavanje nekog problema u svojoj lokalnoj zajednici. Ideje u vezi sa temama ljudskih prava, zapošljavanja i radničkih prava, zaštite životne sredine, cirkularne ekonomije, socijalnog preduzetništva, obrazovanja, medija i dr. koje će uz podršku eksperata razviti u predlogima projekata spremne za narednu fazu – zagovaranja za finansijsku podršku.

Grupa od 40 mladih ljudi će steći znanje o razvoju projektnih ideja, pisanju projektnih predloga, najvažnijim segmentima realizacije projekta, budžetiranju, razvoju i plasiranju kampanje, ali i EU vrijednostima i praksama i primerima aktivizma u različitim oblastima društvenog djelovanja.

Program nudi interaktivna predavanja, radionice, praktičan samostalni rad i rad u grupama i davanje povratnih informacija, kao i druženje, povezivanje i razmenu ideja među mladima i profesionalnim trenerima i ekspertima.

EPuS ima višegodišnje iskustvo u radu sa mladima na temu evropskih vrednosti i značaja evropske integracije Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana. Zalaže se za poseban fokus civilnog društva za osnaživanje mladih kao lidera promena.

U prilogu vam prosleđujemo poziv i brošuru sa više informacija.

FORMULAR ZA PRIJAVU DOSTUPAN JE OVDE / PRIJAVE SU OTVORENE DO PETKA 9. FEBRUARA DO 15.00 ČASOVA.

Pored ovog događaja, u planu nam je da organizujemo i BOLD Summer Hub koji će biti održan tokom letnjih meseci.

Za sve informacije, stojimo vam na raspolaganju.

 

KABINET REKTORA