Poziv za prisustvo uličnoj kampanji pod nazivom Fizički TOP – mentalno JOK (za studente)

Ured za međuuniverzitetsku saradnju
u zemlji i inostranstvu
Tuzla, 20.09.2022. godine

 

 

Dragi studenti,

 

Zaprimili smo poziv za prisustvo uličnoj kampanji pod nazivom Fizički TOP – mentalno JOK od strane Udruženja „Amica Educa“, Tuzla, a koji vam u cjelosti prenosimo u nastavku. Za sve informacije, molimo vas da se direktno obratite Udruženju „Amica Educa“, na email: ivona.erdeljac@amicaeduca.ba ili na broj telefona 035 / 257-366. U prilogu pogledajte postere.

 

 

Udruženje “Amica Educa” iz Tuzle, od januara 2021. godine sprovodi projekat “Mladi/e agenti/ce promjena” kojim se povećava uključenost mladih u društvene promjene fokusirajući se na izazove vezane za mentalno zdravlje mladih i rodnu ravnopravnost. Projekat okuplja oko 40 mladih osoba koji su osnaženi i educirani iz oblasti mentalnog zdravlja, rodne ravnopravnosti, nenasilnog komuniciranja, aktvizma i zagovaranja.

 

Dana 01. oktobra 2022.g., u periodu između 11.30h i 13.30 na Sonom trgu Tuzla, ovi mladi ljudi će (uz podršku Udruženja Amica Educa) sprovesti uličnu kampanju pod nazivom Fizički TOP – mentalno JOK kojom se želi povećati tematiziranje važnosti mentalnog zdravlja mladih kao i smanjenje stigme o mentalnom zdravlju uopće.

 

Ulična kampanja, obuhvatiće nekoliko akcija / aktivnosti:

 

  1. Pub kviz o mentalnom zdravlju (Cafe bar Sloboda) uz nagrade za osvojena prva 3 mjesta
  2. Radionica „Upoznaj bolje_eg sebe“
  3. Kutak za relaksaciju „Rahat kutak“
  4. Izrada grafita „Fizički top – mentalno jok“ sa Vanjom Stankić
  5. „Napiši ako ti je važno“ – izjave mladih o stanju i potrebama mentalnog zdravlja mladih
  6. Poklon za lajk – povećanje vidljivosti facebook stranicei instagram stranice projekta
  7. Info-štand

 

Na uličnu kampanju biće pozvane i druge omladinske organizacije te relevantne institucije da promoviraju svoje djelovanje putem distribuiranja promotivnog materijala ili organizaranja aktivnosti koje su u skladu sa temom kampanje.

 

U slučaju da su Vam potrebne dodatne informacije u vezi projekta, budite slobodni da nas kontaktirate na ivona.erdeljac@amicaeduca.ba ili 035 / 257-366. Više informacija u Udruženju „Amica Educa“ možete naći na web stranici www.amicaeduca.ba.

 

S poštovanjem,

Ivona Erdeljac, Program direktorica Udruženja Amica Educa