Poziv za učešće na konferenciji “Platforma za nisko – karbonski urbani razvoj Tuzlanskog i Posavskog kantona”

Ured za NIR
Tel: 035 300 528
e-mail: nir@untz.ba
Tuzla, 07.05.2021. god.

Ovim putem Vas pozivamo da učestvujete na Platformi za nisko – karbonski urbani razvoj Tuzlanskog i Posavskog kantona, koja će se održati u utorak, 18.05.2021. godine od 10,00 do 16,00 sati u Hotelu Salis, Tuzla, u organizaciji udruženja Energis i Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Platforma će okupiti ključne aktere kao što su predstavnici vlasti, predstavnici obrazovnih institucija, predstavnici internacionalnih organizacija, ambasada, privatnog i javnog sektora.

Cilj projekta je postavljanje osnova za pokretanje koncepta nisko – karbonskog urbanog razvoja u Federaciji Bosne i Hercegovine kroz promociju sigurnih, inovativnih, čistih i zdravih tehnoloških rješenja.

Projekat će doprinijeti transormaciji tržišta kroz kreiranje i dalje razvijanje mogućnosti za poslovne subjekte, javna preduzeća zadužena za upravljanje otpadom, saobraćajem i energijom da ponude nisko
– karbonske proizvode i usluge u urbanism sredinama BiH.

Da bi se ovaj cilj ostvario vaše učešće na konferenciji je od izuzetne važnosti, te Vas ovim putem molimo da nam potvrdite vaše učešće putem e – maila ili putem online forme, link:
https://docs.google.com/forms/d/1Dw750sQZ5RgeZqiixzGzimKbWxd-A9WkG4nN5sL-phE/edit.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da nam vaše učešće potvrdite do 14.05.2021. godine.

Agendu ćemo prijavljenim učesnicima naknadno dostaviti.

Napomena: Poduzet ćemo sve mjere zaštite i kontrole učesnika, potrebne i prilagođene trenutnoj situaciji u borbi protiv širenja COVID-19.