Poziv za učestvovanje na Seminaru o Eurokodovima i njihovoj praktičnoj primjeni u akademskom obrazovanju u Bosni i Hercegovini

Univerzitet u Tuzli RGGF Seminar "Eurokodovi i njihova praktična primjena u akademskom obrazovanju u Bosni i Hercegovini"

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da učestvujete na Seminaru “Eurokodovi i njihova praktična primjena u akademskom obrazovanju u Bosni i Hercegovini”. Seminar će se održati 18. maja 2022. godine od 10:00 do 12:00 sati u prostorijama Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli uživo (sala 77) i putem videokonferencijske veze (Zoom).

-.-.-.-.-

RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET
Tuzla, 17.05.2022. god.

 

U sklopu realizacije ÚNMZ-ISBIH projekta „Jačanje kapaciteta nacionalne infrastrukture kvaliteta za standardizaciju i ocjenu građevinskih proizvoda u Bosni i Hercegovini“, Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine (ISBIH) u saradnji sa Češkim uredom za standarde, mjeriteljstvo i ispitivanje (ÚNMZ), Rudarsko-geološko-građevinskim fakultetom Univerziteta u Tuzli, organizuje seminar o Eurokodovima i njihovoj praktičnoj primjeni u akademskom obrazovanju u Bosni i Hercegovini.

Eurokodovi su serija od 10 evropskih standarda, EN 1990 – EN 1999, koji pružaju zajednički pristup za projektovanje zgrada i drugih građevinskih radova i građevinskih proizvoda. Oni su preporučeni način davanja pretpostavke usklađenosti sa osnovnim zahtjevima Direktive o građevinskim proizvodima za građevinske radove i proizvode koji nose oznaku CE, kao i preporuku za tehničke specifikacije u javnim ugovorima.

Seminar će se održati 18. maja 2022. godine od 10:00 do 12:00 sati u prostorijama Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli uživo (sala 77) i putem videokonferencijske veze (Zoom).

Prijava na Seminar se vrši preko linka (link se nalazi i u pozivnom pdf-u iz priloga):
https://forms.gle/HPv6xi8i3BXYTngE6

Molimo da sve zainteresovane, i one koji budu pratili seminar u učionici i oni koji budu pratili online putem, da izvrše prijavu putem linka iznad kako bi se mogli pripremiti Certifikati.

Pristupni podaci za Zoom sastanak (Webinar)

Link: https://iso.zoom.us/j/95658682705?pwd=bnIwR3JCMUJjckhtSEVKSmdUS0FQZz09
Meeting ID: 956 5868 2705
Password: 467280

 

POZIVNO PISMO