Predstavljamo Fakultet elektrotehnike

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - FAKULTET ELEKTROTEHNIKE

Razgovaramo sa dekanicom Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Nerdinom Mehinović: IT kompanije su bazirane na našim studentima.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 16.05.2022. god.


Prof. dr. Nerdina Mehinović:  IT kompanije su bazirane na našim studentima


Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa UNTZ pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta.

Razgovaramo sa dekanicom Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Nerdinom Mehinović

Pogledajte cijeli razgovor:

 

 

Fakultet elektrotehnike je jedini na Univerzitetu u Tuzli koji organizuje studij po sistemu preduslova, što znači da student skuplja ECTS kredite i prelazi u narednu godinu studija i može slušati predmete za koje ima ispunjene preduslove.

Pored I ciklusa studija, na Fakultetu elektrotehnike organizuje se i II i III ciklus studija. Diploma je priznata i u zemljama EU, tako da je prohodnost obezbijeđena za one koji žele nastaviti više obrazovanje na nekom drugom fakultetu.

Za više informacija o upisu i studiranju na Fakultetu elektrotehnike u Tuzli posjetite njihovu web stranicu klikom OVDJE.

 

Izvor:

https://radiokameleon.ba/2022/05/11/prof-dr-nerdina-mehinovic-it-kompanije-su-bazirane-na-nasim-studentima/

 

Vezani članci:

BUDUĆI STUDENTI