Premijerno izvedena predstava “Tri riječi”

Univerzitet u Tuzli - Premijerno izvedena predstava “Tri riječi”

 

Monodrama sa dva lica “Tri riječi”, nastala po motivima dvije pripovijetke Antona Pavloviča Čehova u subotu, 20.04.2024. godine, premijerno je izvedena na kamernoj sceni BKC Tuzla.

Mnoštvo emocija kroz monološku formu muzikom i pjesmom večeras su publici donijeli Damir Mahmutović, magistar umjetnosti, glumac i Elvis Sivčević, magistar klasične gitare.

Kroz dramaturšku obradu dvije pripovijetke, pripovjedač u fokus stavlja ljubav i naizmjenično i nostalgično se vraća u prošlost, od one iz dalekog djetinjstva, pa do one bliže iz zrelije životne dobi.

Sva osjećanja, koja je nemoguće reći, kroz predstvu traže da se otpjevaju uz gitaru u trenucima kada to od pripovjedača zatraži duša, što priči daje važan muzički element, a predstavi posebnu posebnost.

Upravo to je dio zaokruženog redateljskog i dramaturškog koncepta pozorišnog djela sa songovima u kojem su, kroz monološku formu muzikom i pjesmom iskazane sve emocije koje muče dušu, ali isto tako daju i naročitu draž riječima ljubavi.

Koproducenti predstave su Centar za sport, kulturu i umjetnost Univerziteta u Tuzli, Bosanski kulturni centar TK i Udruženje Eminent.