Sastanak i studijska posjeta Univerzitetu za održivi razvoj Eberswalde (Njemačka)

Univerzitet u Tuzli - Sastanak i studijska posjeta Univerzitetu za održivi razvoj Eberswalde (Njemačka)

 

U periodu od 10-13. oktobra 2023. god. Univerzitet Eberswalde u Njemačkoj organizovao je sastanak i studijsku posjetu u okviru “jOiNEd For sUsTainability – bUilding climate REsilient communities in WB and EU – 1FUTURE” projekta kojem su prisustvovali profesori Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta ispred Univerziteta u Tuzli.

U okviru studijske posjete domaćin je predstavio prakse koje provodi na polju  održivosti, kao i svoje istraživačke projekte i studijske programe, te institute, urede i službe angažovane na pitanjima održivosti. Na sastancima menadžmenta Projekta prezentovani su i analizirani dosadašnji rezultati i utvrđeni planovi aktivnosti za naredni period, uz detaljnu distribuciju zadataka.  

Prijedlogom 1FUTURE Projekta, s ciljem osiguranja njegove održivosti i nakon formalnog okončanja, predviđeno je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između svih partnera. Tokom sastanka u Njemačkoj upriličen je svečani početak potpisivanja uz prisustvo Predsjednika Univerziteta Eberswalde, nakon čega će dokument biti distribuiran svim partnerskim institucijama.

 

UNIVERZITET U TUZLI

 

Sastanak i studijska posjeta Univerzitetu za održivi razvoj Eberswalde (Njemačka)