Sporazum o saradnji između Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Učiteljskog fakulteta u Rijeci

 

Nakon uspješno uspostavljene inicijalne saradnje između Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Učiteljskog fakulteta u Rijeci rektorica prof. dr. sc. Nermina Hadžigrahić i dekanica Filozofskog fakulteta u Tuzli prof. dr. sc. Nihada Delibegović Džanić posjetile su Rijeku radi daljnjih razgovora o mogućim oblicima saradnje. Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci gošće je dočekala rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija zajedno s izv. prof. dr. sc. Darkom Lončarićem, dekanom Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

Naslanjajući se na Sporazum o saradnji između Univerziteta u Tuzli i Sveučilišta u Rijeci, sastanak je poslužio kao izvrsna prilika za potpisivanje sporazuma između Učiteljskog fakulteta u Rijeci i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, kojim se detaljno utvrđuju konkretni oblici i područja saradnje na fakultetskoj razini.

Budući da Bosna i Hercegovina ima status partnerske zemlje u programu Erasmus+ na sastanku je bilo riječi i o načinu uspostave saradnje u okviru Erasmus+ K171 partnerstva, a dogovorena je i studijska posjeta Univerzitetu u Tuzli najesen.