Šta poslije srednje škole? Predstavljamo vam FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

Želiš da upišeš fakultet? Baviš se sportom? Voliš sport? Predstavljamo Vam Fakultet za tjelesni odgoj i sport! Saznajte na koji način možete upisati ovaj fakultet, kako izgleda studij i čime se sve možete baviti nakon završetka fakulteta.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 22.04.2022. god.

 

Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa UNTZ pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta.

 

Predstavljamo Vam Fakultet za tjelesni odgoj i sport!

 

Razgovarali smo sa višim asistentom, Jasminom Zahirovićem koji nam je detaljnije predstavio studijske programe, rad fakulteta i koje sve poslove studenti mogu obavljati nakon završetka fakulteta.

 

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli dostupna su dva programa na I ciklusu studija. Prvi studijski program je Tjelesni odgoj i sport u trajanju od četiri godine.

 

Drugi studijski program je ETUS – Sportski trener, vanredni studij u trogodišnjem trajanju. Karakteristika ovog studija je da je omogućen pristup aktivnim sportašima i trenerima jer se oko 66% nastave realizira putem „distance learning“ programa tj. učenja na daljinu.

 

Pogledajte cijeli razogovor:

 

 

Na Fakultetu također postoji i II ciklus studija Tjelesni odgoj i sport u trajanju od jedne godine-.Na tom studijskom programu je 50% izvođenja nastave po metodu „distance learning“. Svake dvije godine upisuje se i III ciklus studija.

 

Uz programe cjeloživotnog obrazovanja u kojima usavrše svoje znanje stranog jezika i vještine koje steknu na Univerzitetu u Tuzli, studenti ne samo da su zapošljavaju u regiji, već imaju kompetencije da se zaposle diljem Evropske unije, pa i šire.

 

Sve dodatne informacije o studijskim odsjecima, predmetima koji se izučavaju, nastavnicima koji rade na Fakultetu, kao i testove za prijemne ispite možete pronaći na web stranici Fakulteta

 

Izvor:

https://radiokameleon.ba/2022/04/21/sta-poslije-srednje-skole-predstavljamo-vam-fakultet-za-tjelesni-odgoj-i-sport/ 

 

Vezani članci:

BUDUĆI STUDENTI