Stipendije “The British Scholarship Trust” za akademsku 2024/2025. godinu

Stipendije British Scholarship Trust 2024/25

 

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo je Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti informaciju stipendijama „The British Scholarship Trust“ za akademsku 2024/2025. godinu.

Studijski program koji organizira The British Scholarship Trust odnosi se na kratke boravke od 1 do 3 mjeseca na jednoj od visokoškolskih ustanova u Velikoj Britaniji.

Kriteriji za podnošenje prijava

  • Kandidati moraju biti mlađi od 30 godina,
  • Kandidati moraju trenutno biti upisani na poslijediplomski studij u svojoj zemlji,
  • Od zainteresiranih kandidata iz Bosne i Hercegovine očekuju se visoke ocjene,
  • Kandidati moraju pokazati dobro poznavanje engleskog jezika,
  • Zainteresirani kandidati iz Bosne i Hercegovine moraju opisati kako će razdoblje studija u Velikoj Britaniji poboljšati njihov akademski rad i kako to može koristiti instituciji domaćinu,
  • Kandidati trebaju imati dobro osmišljen plan rada za studijski posjet,
  • Dužni su podnijeti izvješće BST-u u roku od 6 tjedana nakon završetka studijskog posjeta.

Napomena: Prednost imaju kandidati koji prethodno nisu studirali u inozemstvu te kandidati koji su uspostavili kontakt s institucijom koju žele posjetiti u UK.

Rokovi i način prijave

Rok za prijavu je 1. ožujka 2024. godine. Zainteresirani kandidati iz Bosne i Hercegovine dužni su popunjene prijavne formulare poslati Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine, koje potom ima obvezu objediniti listu kandidata i dostaviti je udruzi “The British Scholarship Trust”, koja će zatim napraviti konačan odabir kandidata.

 

Zainteresirani kandidati iz Bosne i Hercegovine više informacija o ovom programu stipendiranja mogu pronaći na web stranici: www.britishscholarshiptrust.org