Studenti, da li ste zainteresovani za Erasmus+ stipendiju na Univerzitetu u Kasselu, Njemačka?

Kassel

Univerzitet u Kasselu, Njemačka želi saznati koliko je studenata I, II i III ciklusa studija Univerziteta u Tuzli zainteresovano da provedu semestar u Kasselu na mobilnosti u okviru Erasmus+ programa.

-.-.-.-.-

Ured za međuuniverzitetsku saradnju
u zemlji i inostranstvu
Tuzla, 17.09.2021. godine

 

Univerzitet u Kasselu, Njemačka želi saznati koliko je studenata I, II i III ciklusa studija Univerziteta u Tuzli zainteresovano da provedu semestar u Kasselu na mobilnosti u okviru Erasmus+ programa.

Svi zainteresovani studenti trebaju poslati email na mirha.mujkanovic@unitz.ba do 12.10.2021. godine sa sljedećim podacima:

  1. Ime i prezime
  2. Naziv fakulteta
  3. Ciklus i godina studija
  4. Studijski program i/ili smjer
  5. Nivo poznavanja engleskog jezika
  6. Nivo poznavanja njemačkog jezika

Predstavnici Univerziteta u Kasselu će biti u zvaničnoj posjeti Univerzitetu u Tuzli od 19.10. do 21.10.2021. godine. Svi zainteresovani studenti mogu prisustvovati matchmaking event-u navedena dva univerziteta koji će se održati u Kampusu UNTZ, Laboratorijski kompleks Mašinskog fakulteta  Hala KN 151, ili putem linka: https://meet.google.com/wqf-hmiw-doe  dana 20.10.2021. od 9.00. do 16.00 časova.

Dosadašnje stipendije za naše studente su obuhvatale putne troškove u iznosu od 275 EUR i mjesečne stipendije u iznosu od 850 EUR. Viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te su stipendisti dužni ove troškove snositi sami.

Više informacija dostupno je na: www.uni-kassel.de/go/exchange-erasmus+,     

https://www.uni-kassel.de/uni/en/international-service/coming-to-kassel/exchange-studies-at-the-university-of-kassel/with-an-exchange-program-erasmus-and-partner-university i

www.uni-kassel.de/oo/welcome-centre.

 

Za sve dodatne informacije Ured za međuuniverzitetsku saradnju vam stoji na raspolaganju.


Kontakt informacije:

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu
Dr. Tihomila Markovića 1 (Rektorat Univerzitata u Tuzli, kancelarija br. 11)
E-mail: mirha.mujkanovic@unitz.ba
Tel: +387 35 300 529