Studentska konferencija na Filozofskom fakultetu u Tuzli: “Nauka je zanimljiva: Kako to pokazati u medijima?”

Univerzitet u Tuzli - Filozofski fakultet - Konferencija "Nauka je zanimljiva: Kako to pokazati u medijima?"
Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli i Bosnia & Herzegovina Futures Foundation organizuju studenstku Konferenciju pod nazivom: „Nauka je zanimljiva: Kako to pokazati u medijima?“. Konferencija će biti održana 9. marta 2023. u Amfiteatru 2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli s početkom u 10 sati. 
 

-.-.-.-.-

FILOZOFSKI FAKULTET
Tuzla, 13.02.2023. god.

 

 
Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli i Bosnia & Herzegovina Futures Foundation organizuju studenstku Konferenciju pod nazivom: „Nauka je zanimljiva: Kako to pokazati u medijima?“
 
Konferencija će biti održana 9. marta 2023. u Amfiteatru 2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli s početkom u 10 sati. 
 
Učesnici i govornici na Konferenciji su studentice i studenti Univerziteta u Tuzli, volonterke i volonteri organizacije BHFF, novinarke i novinari značajnih medijskih kuća iz Bosne i Hercegovine, naučnice i naučnici. 
 
Cilj Konferencije je pokazati da se nauka i naučna dostignuća mogu na zanimljiv i relevantan način predstaviti u medijima. Primjere dobrih praksi pokazat će studenti Žurnalistike i Engleskog jezika i književnosti. 
 
Članovi organizacije BH Futures Foundation s prisutnima će podijeliti svoje prakse populariziranja nauke na relevantan i zanimljiv način. 
 
Svi zainteresovani studentice, studenti, novinarke, novinari, naučnice i naučnici, kao i druge/i građanke/i mogu se prijaviti za učešće na Konferenciji putem sljedećeg linka:
 
 
Prijave ostaju otvorene do 23.2.2023.