Studiranje na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli je pravi izbor za vašu budućnost

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET

Razgovarali smo sa dekanom Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Dr.sc. Vedadom Pašićem, koji će nam predstaviti rad fakulteta, upisnu politiku i čime se to studenti mogu baviti nakon završenog studija.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 05.05.2022. god.

 

Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa Univerzitetom u Tuzli pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta.

Razgovarali smo sa dekanom Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Dr.sc. Vedadom Pašićem, koji će nam predstaviti rad fakulteta, upisnu politiku i čime se to studenti mogu baviti nakon završenog studija.

Pogledajte cijeli razgovor:

 

 

 

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli jedan je od najatraktivnih fakulteta za studiranje na Univerzitetu u Tuzli, iz vrlo prostog razloga –njihovih svršenih studenata skoro pa nema na berzi rada!

Svi studijski programi Prirodno-matematičkog fakulteta su licencirani, odobreni za korištenje od strane relevantnih stručnjaka, a svi studenti aktivno učestvuju u programima razmjene bez gubitka kontinuiteta školovanja, te učestvuju u naučnoistraživačkom radu i projektima.

 

Univerzitet u Tuzli - Potpisivanje sporazuma o akademskoj suradnji sa PMF Zagreb

Potpisivanje sporazuma o akademskoj suradnji sa PMF Zagreb

 

Poseban akcenat stavljen je na međunarodnu suradnju i proteklom periodu Prirodno-matematički fakultet je potpisao sporazume o suradnji sa Univerzitetima u Frakfurtu, Univerzitetu na Malti, ICRANet institutom u Italiji, Prirodno-matematičkim fakultetom Zagreb i mnogim drugim visokoškolskim i privrednim subjektima u zemlji, regionu i Europi.

 

Za više informacije, posjetite stanicu fakulteta klikom OVDJE ili ih pratite na Facebooku , Instagramu , Twitteru  i YouTubeu .

 

Izvor:

https://radiokameleon.ba/2022/05/03/dr-sc-vedad-pasic-studiranje-na-prirodno-matematickom-fakultetu-u-tuzli-je-pravi-izbor-za-vasu-buducnost/

 

Vezani članci:

BUDUĆI STUDENTI