Svečana promocija diplomanata i magistranata/mastera, 23.06.2021.

 

U Bosanskom Kulturnom Centru (BKC), 23.6.2021. godine, svečano je održana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli. Zbog pandemije svečanost je organizovana uz poštivanje svih epidemioloških mjera te su prisustvovali samo diplomanti i magistranti te manji broj zvanica, a uručenje diploma je organizirano u dva termina.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 23.06.2021. god.

U Bosanskom Kulturnom Centru (BKC), 23.6.2021. godine, svečano je održana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli.

Zbog pandemije svečanost je organizovana uz poštivanje svih epidemioloških mjera te su prisustvovali samo diplomanti i magistranti te manji broj zvanica, a uručenje diploma je organizirano u dva termina.

PRVA GRUPA

U prvoj grupi dodjele diploma diplomantima i magistrantima, diplome su dodjeljene Prirodno-matematičkom fakultetu i Fakultetu elektrotehnike.

Prirodno-matematički fakultet uručio je 19 diploma prvog ciklusa i 13 diploma drugog ciklusa studija, a Fakultet elektrotehnike 47 diploma prvog ciklusa studija i 7 diploma drugog ciklusa studija.

Prisutnima se obratila rektorica Univerziteta dr.sci. Nermina Hadžigrahić, red. prof., te prof.dr. Elvis Baraković Ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona, čestitao je diplomantima i magistrantima u svoje ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona, izrazio svoje zadovoljstvo i poručio da diplomanti i magistranti budu svejsni sebe i svog uspjeha, te da budu ponosni na znanje, zvanje i vještinje koje su stekli svojim upornim radom, trudom i odricanjem, te da čuvaju vrijednosti i dignitet svojih profesija.

Također se obratila i dekanica Fakulteta elektrotehnike prof.dr. Nerdina Mehinović, a završnu riječ dao je dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof.dr. Vedad Pašić koji je poželio mnogo sreće i uspjeha diplomantima i magistrantima, te ih pozvao da ovu svečanost obilježe tradicionalnim bacanjem kapa.

DRUGA GRUPA

U drugoj grupi, diplome su dodjeljene diplomantima i magistrantima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta i Pravnog fakulteta.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet uručio je 14 diploma prvog ciklusa studija i 7 diploma drugog ciklusa studija; Za Ekonomski fakultet dodijeljeno je 53 diplome prvog ciklusa studija i 3 diplome drugog ciklusa studija; Pravni fakultet uručio je 18 diploma prvog ciklusa studija i 6 diploma drugog ciklusa studija.

Diplomantima i magistrantima obratio se dekan Pravnog fakulteta prof.dr. Amir Karić, poželio sreću i izrazio svoje zadovoljstvo, a u završnom obraćanju prodekanica za nastavu i studentska pitanja dr.sci. Alma Gadžo, docent, sa Ekonomskog fakulteta pozvala je diplomante i magistrante na tradicionalno bacanje kapa.

,