Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli, decembar 2023. godine

 

U Univerzitetskoj dvorani,  21.12.2023. godine, svečano je održana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli.
Na ovoj promociji promovisano je ukupno 675 diplomanata i magistara podijeljenih u tri  grupe.

U prvoj grupi diplome su dodijeljene diplomantima i magistrantima Tehnološkog fakulteta, Farmaceutskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i Filozofskog fakulteta
Diplomanti Filozofskog fakulteta položili su Sokratovu, a diplomanti Farmaceutskog fakulteta položili su Hipokratovu zakletvu.

U drugoj grupi diplome su dodijeljene diplomantima i magistrantima  Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, Prirodno – matematičkog fakulteta, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Mašinskog fakulteta, Akademije dramskih umjetnosti, Pravnog fakulteta i Ekonomskog fakulteta.
Diplomanti Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i Prirodno–matematičkog fakulteta položili su Sokratovu zakletvu.

U trećoj grupi diplome su dodijeljene diplomantima i magistrantima Medicinskog fakulteta i Rudarsko- geološko- građevinskog fakulteta.

Diplomanti Medicinskog fakulteta položili su Hipokratovu zakletvu.

Diplomantima i magistrima svih grupa obratila se Rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr. Nermina Hadžigrahić i tom prilikom naglasila da ovo nije obični dan, da je dan proslavljanja postignuća svih diplomanata i magistara, da su svi sretni što danas imamo ovoliko mladih ljudi koji tragaju za znanjem, novim i boljim postignućima.

Kao i do sada podršku Univerzitetu u Tuzli na svim svečanostima pružaju i predstavici Vlade Tuzlanskog kantona. Svečanoj promociji prisustvovali su Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović, Ministarstrica zdravstva Dušanka Bećirović,

Diplomantima treće grupe obratio se Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i tom prilikom im zaželio uspjeh i da svoje znanje što prije primijene u praksi.

U ime promovisanih diplomanata i magistara prisutnima se obratio Harun Delić, diplomant na Fakultetu elektrotehnike, usmjerenje Računarstvo i informatika koji je tokom studija ostvario prosječnu ocjenu 9,775 i koji je dobitnik Zlatne plakete, Student generacije.

Svečanost je završena tradicionalnim bacanjem kapa.
Svima želimo mnogo sreće i uspjeha u daljoj karijeri.