SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMANATA I MAGISTRANATA UNIVERZITETA U TUZLI

SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMANATA I MAGISTRANATA UNIVERZITETA U TUZLI juni2022

U Univerzitetskoj dvorani, 30.06.2022. godine, svečano je održana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli. U prvoj grupi diplome su dodijeljene diplomantima i magistrantima  Akademije dramskih umjetnosti, Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, Mašinskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Pravnog fakultet, Fakulteta elektrotehnike.  U drugoj grupi diplome su dodijeljene diplomantima i magistrantima  Farmaceutskog fakulteta, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Tehnološkog fakulteta, Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta. 

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 01.07.2022. god.

 

U Univerzitetskoj dvorani, 30.06.2022. godine, svečano je održana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli.

 

 

PRVA GRUPA

U prvoj grupi diplome su dodijeljene diplomantima i magistrantima  Akademije dramskih umjetnosti, Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, Mašinskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Pravnog fakultet, Fakulteta elektrotehnike. 

Dodijeljene su 204 diplome.

Diplomanti Medicinskog fakulteta položili su Hipokratovu, a Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i Prirodno-matematičkog fakulteta Sokratovu zakletvu.

Diplomantima i magistrima/masterima obratila se Rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr. Nermina Hadžigrahić, a u ime Ministarstva obrazovanja i nauke obratila se gospođa Sanela Dedić, Stručni savjetnik za pravne poslove.

 

 

DRUGA GRUPA

U drugoj grupi diplome su dodijeljene diplomantima i magistrantima  Farmaceutskog fakulteta, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Tehnološkog fakulteta, Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta. 

U drugom dijelu promocije dodijeljeno je ukupno 210 diploma.

Diplomanti Farmaceutskog fakulteta položili su Hipokratovu, a Filozofskog fakulteta Sokratovu zakletvu.

Diplomantima i magistrima/masterima obratila se Rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr. Nermina Hadžigrahić te ministar obrazovanja i nauke dr.sci. Ahmed Omerović.

 

 

Svečanost je završena tradicionalnim bacanjem kapa.

Svima želimo mnogo sreće i uspjeha u daljoj karijeri.