SVEČANA PROMOCIJA DOKTORA NAUKA

Univerzitet u Tuzli - Svečana promocija doktora nauka

Svečana promocija doktora nauka održana je u četvrtak, 07. jula 2022. godine, sa početkom u 10,00 sati u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (Ul. Dr. Tihomila Markovića, br.1). Prisutnim gostima i doktorima nauka obratila se Rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr. Nermina Hadžigrahić  i Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona gospodin Ahmed Omerović.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 07.07.2022. god.

 

 

Svečana promocija doktora nauka održana je u četvrtak, 07. jula 2022. godine, sa početkom u 10,00 sati u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (Ul. Dr. Tihomila Markovića, br.1).

 

Prisutnim gostima i doktorima nauka obratila se Rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr. Nermina Hadžigrahić  i Ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona gospodin Ahmed Omerović.

 

Univerzitet u Tuzli - Promocija doktora nauka

 

U ime doktoranata prisutnima se obratila Maja Iveljić i tom prilikom je istakla da svi promovisani doktoranti ne treba sada da stanu, nego da im ovo bude nadahnuće da se još više posvete svojim naučnim disciplinama. Istakla je da je zvanje koje danas primaju i njihova obaveza. Poručila je svima da treba da budemo uporni i dosljedni u svojim istraživanjima i da se trudimo da nauku učinimo dostupnom.

 

Prisutni su mogli uživati i u izvedbama Armina Smajića učenika Srednje muzičke škole Čestmir Mirko Dušek Tuzla u klasi profesora Elvisa Sivčevića.

 

 

Rektorica Hadžigrahić je zajedno sa dekanima fakulteta Univerziteta u Tuzli promovirala 23 doktora nauka, uz isticanje akademskog doprinosa razvoju lokalne zajednice, te doprinosa budućem razvoju Univerziteta u Tuzli, kao i ukupnom društvenom, ekonomskom i političkom rastu Bosne i Hercegovine, kao zemlje koja se primarno treba osloniti na stručne mlade kadrove.

 


Na čast doktora nauka promovirani su:

1. Dr.sci. Edin Begić

2. Dr.sci. Aida Smajlagić

3. Dr.sci. Darja Husejnagić

4. Dr.sci. Aldijana Avdić

5. Dr.sci. Sanela Nazdrajić

6. Dr.sci. Martina Tanović

7. Dr.sci. Ahmed Omerović

8. Dr.sci. Jasenko Čomić

9. Dr.sci. Azra Kovačević

10. Dr.sci. Jasmina Dedić

11. Dr.sci. Ćazim Šarić

12. Dr.sci. Faruk Latifović

13. Dr.sci. Emir Omerdić

14. Dr.sci. Tulumović Emir

15. Dr.sci. Smajić Nedim

16. Dr.sci. Maja Iveljić

17. Dr.sci. Samira Mujkić

18. Dr.sci. Dževad Forčaković

19. Dr.sci. Nerman Ljevo

20. Dr.sci. Ernad Jabandžić

21. Dr.sci. Stipe Čelan

22. Dr.sci. Valbon Gashi

23. Dr.sci. Anis Cerovac