Tehnološki i Mašinski fakultet održali svoje promocije na UNTZ TALKS

Univerzitet u Tuzli nastavlja sa svojim projektom UNTZ TALKS. Nakon dva dana predstavljanja fakulteta, na red su došli Tehnološki i Mašinski fakultet.

-.-.-.-.-

 

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 07.04.2022. god.

 

Univerzitet u Tuzli nastavlja sa svojim projektom UNTZ TALKS. Nakon dva dana predstavljanja fakulteta, na red su došli Tehnološki i Mašinski fakultet.

 

 

Danas, 07.04.2022. u 10 sati Tehnološki fakultet predstavio se svojim budućim studentima. U Amfiteatru ovog fakulteta održanana je promocija pod nazivom „Od studenta do uspješnog inženjera“. Naši uspješni alumnsti Emir Ćilimković i Adnan Džaferović razgovarali su sa mladim učesnicima o svojim iskustvima tokom studiranja ali i o načinima koji su njih doveli do onoga što jesu sada – uspšješni inženjeri. Pored njih, govorila je i prof. dr. sci. Amra Odobašić dajući sve potrebne informacije vezane za studiranje na Tehnološkom fakultetu. Nakon održane sesije, učenici su obišli laboratorije fakulteta i time zakoračili u praktičnu nastavu Tehnološkog fakulteta.

 

 

Mašinski fakultet promovisao je svoj rad u prostorijama ovog fakulteta. Učenici su se upoznali sa prof. dr. sci. Slađanom Lovrićem, prodekanom za nastavu i studentska pitanja, prof. dr. sci. Indirom Buljubašić, prodekanom za naučnoistraživački rad, Omerom Vajzovićem, studentom i Arminom Nurkićem, alumnistom. Svi oni razgovarali su sa budućim studentima o radu Mašinskog fakulteta, upisu, mogućnostima zaposlenja. Student Vajzović uspio je prenijeti svoj iskustva sa ovog studija, dok je naš uspješni alumnista Nurkić predstavio svoju putanju do uspjeha.
Nakon sesije, učenici su obišli laboratorije Mašinskog fakulteta i upoznali se sa načinima izvođenja praktičnih vježbi.
Današnji učesnici sesija potrudili su se našim budućim studentima dati sve potrebne informacije koje će im pomoći pri odluci o studiranju na ovim ili sličnim fakultetima na Univerzitetu u Tuzli.

 

Sutra (petak) nastavlja se program UNTZ TALKSa gdje će svoje učešće uzeti Fakultet elektrotehnike i Rudarsko-geološko-građevinski fakultet. Sve dosadašnje sesije moći ćete pratiti u obliku videozapisa na našim društvenim mrežama.

 

Posjetite nas i otkrijte zašto studirati na Univerzitetu u Tuzli.

 

Vezani članci:

Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata 

Budući studenti